«Ο Σόφο είναι ξεχωριστός και τον θαυμάζω»

Οι οπαδοί της νυν ομάδας του τον υποδέχθηκαν κάποτε στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλο, με ένα σύνθημα-ομοιοκαταληξία με το επώνυμό του, για ένα... σούπερ μάρκετ. Ηταν μέρος της εποχής που, όπως ο ίδιος ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης παραδέχθηκε πρόσφατα, η όρεξή του (για φαγητό) ήταν καταστροφική για εκείνον και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του...
Και παραλίγο να τον ρίξει στα «κάτω ράφια» της μπασκετικής αγοράς.

Ηταν επίσης συνέχεια των ημερών που ο «Σόφο», που σήμερα αντιμετωπίζει την άλλοτε ομάδα του στο πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν, κινδύνευσε
να βάλει φωτιά στο σπίτι του στο Καντού, όταν θέλησε να μαγειρέψει στις 3 τα ξημερώματα! Ή της -σύντομης, είναι αλήθεια- συνήθειας που απέκτησε στον Ολυμπιακό να ξενυχτά. Οταν, στην τρόπον τινά «συνεργασία» του με τον Πίνι Γκέρσον στο ΣΕΦ άκουσε τον Ισραηλινό τεχνικό να λέει πως «εγώ δεν προσφέρω ξεχωριστή μεταχείριση σε κανέναν».

Ο τελευταίος προπονητής του διεθνούς σέντερ των «πράσινων», πριν από την καλοκαιρινή μεταγραφή του στο «τριφύλλι», ωστόσο, διαφωνεί με τον κόουτς Γκέρσον... «Ο Σοφοκλής είναι ξεχωριστός παίκτης και άνθρωπος και τον θαυμάζω για τούτο!», εκμυστηρεύτηκε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ο Ντέιβιντ Μπλατ. Εξηγώντας πως «είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις έναν αθλητή πρώτα ως άτομο».

Ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην οποία ο «Σόφο» αγωνίστηκε την τελευταία διετία, συμπλήρωσε ότι «κάθε παίκτης «απαιτεί» ειδική μεταχείριση. Οι προπονητές έχουμε μόνο 12 παίκτες και μόνο όταν τους φερόμαστε με σεβασμό, συνοδευόμενο από πειθαρχία και τακτική, θα μας το ανταποδώσουν».
Keywords
Τυχαία Θέματα