Φριτς Κουν: O νέος πονοκέφαλος της Μέρκελ

Φριτς Κουν ονομάζεται ο νέος πονοκέφαλος της Γερμανίδας καγκελαριου, Ανγκελα Μέρκελ.
Οι πολίτες της Στουτγάρδης γύρισαν την πλάτη στους Χριστιανοδημοκράτες- κόμμα της σιδηράς κυρίας της Γερμανίας- επιλέγοντας για δήμαρχο στον δεύτερο γύρο των χτεσινών δημοτικών εκλογών τον «πράσινο» Φριτς....
Ο Φριτς κατέκτησε επάξια τον τίτλο του πρώτου Πράσινου δημάρχου που εκλέγεται σε πρωτεύουσα κρατιδίου της Γερμανίας εκτοπίζοντας τους Χριστιανοδημοκράτες έπειτα από σχεδόν 40 χρόνια κυριαρχίας.

Με ποσοστό 52.9%, ο Φριτς νίκησε τον εκλεκτό της Μέρκελ, Σεμπάστιαν Τούρνερ (45,9%).

Η ήττα της Μέρκελ στην Στουτγάρδη, πρωτεύουσα της Βάδης Βυρτεμβέργης, αποτελεί ισχυρό πλήγμα για την Γερμανίδα καγκελάριο εν όψει των εκλογών του 2013. Πριν από 18 μήνες οι Πράσινοι είχαν καταφέρει να αποσπάσουν το κρατίδιο Βάδη- Βυρτεμβέργη από το κόμμα της Μέρκελ έπειτα από 60 χρόνια Χριστιανοδημοκρατικής κυριαρχίας. Χάνοντας και την Στουτγάρδη, οι Χριστιανοδημοκράτες τρώνε …πόρτα από το πλούσιο κρατίδιο της νοτιοδυτικής Γερμανίας.

Ο Φριτς, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων και οπαδός της Μπάγιερ Μονάχου , έχει ταχθεί υπέρ της μερικής διαγραφής των χρεών της Ελλάδας. Έχει εκφράσει την αισιοδοξία του ότι οι προσπάθειες της Αθήνας θα στεφθούν με επιτυχία κι έχει πει ότι «μία αποτυχία της σωτηρίας της Ελλάδας θα είχε για τη Γερμανία πολύ μεγαλύτερο τίμημα από τη χορήγηση νέας οικονομικής στήριξης προς την Αθήνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα