Μετωπική σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που ανταλλάσσουν σφοδρά πυρά για το βίντεο με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου.

Η Συγγρού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου όταν κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι τέσσερις ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Mall στοχοποιούσε το εμπορικό κέντρο.

Σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου

του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης είπε στον Real fm 97.8 ότι υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών διότι η κυβέρνηση αλλοίωσε το περιεχόμενο των δηλώσεων Διαμαντόπουλου. «Υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών. Δε μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να παραχαράσσει δηλώσεις. Πρέπει να παρεμβεί η Δικαιοσύνη ενδεχομένως. Δεν υπάρχει μετά το 1974, εκ μέρους κυβερνητικού εκπροσώπου, τέτοιου είδους πρακτική» υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ακούστε τι είπε ο Πάνος Σκουρλέτης

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει συρραφή αλλά παράθεση αποσπασμάτων της ομιλίας Διαμαντόπουλου που ήταν 50 λεπτά. Ακόμη και στην πλήρη εκδοχή που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαπιστωμένο ότι υπάρχει μια δικαιολόγηση της βίας και μια κατανόηση της οπλοχρησίας εξήγησε ο Σίμος Κεδίκογλου. «Υπάρχει κι άλλη αναφορά ότι “οι μέρες σας είναι μετρημένες” και γενικά υπάρχει μια φρασεολογία που μας εξοικειώνει με τη βία» είπε στο Βήμα FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ίδια στιγμή και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας σκληραίνει τη στάση του και δηλώνει ότι δεν ανακαλεί τα όσα υποστήριξε για τον ΣΥΡΙΖΑ και την τρομοκρατία. «Δεν ανακαλώ ούτε κόμμα από όσα είπα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες δηλώσεις μου για τις σχέσεις του κόμματος με τη νομιμότητα» είπε στον ΣΚΑΙ ο Νίκος Δένδιας και χαρακτήρισε «ανόητους γκεμπελίσκους» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον στοχοποιούν.

Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος απείλησε σήμερα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την διαστρέβλωση των δηλώσεων του. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ και την κυβέρνηση ότι προέβησαν σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, φτάνοντας στο σημείο να πλαστογραφήσουν βίντεο στο οποίο διαστρεβλώνονται εντελώς οι δηλώσεις του.

«Θέλουν να παρουσιάσουν ως υποκινητή της βίας και της τρομοκρατίας όχι εμένα μόνο προσωπικά, αλλά τον πολιτικό χώρο τον οποίο εκπροσωπώ, παίζοντας άκρως επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία. Οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό» ανέφερε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και συνέχισε: «Επειδή όμως είμαστε και εμείς υποστηρικτές της νομιμότητας, επιφυλάσσομαι προσωπικά για το πώς θα κινηθώ νομικά απέναντι στους συκοφάντες και τους λασπολόγους».

Πάντως ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter σχολίασε: «Αν επιβεβαιωθεί το μοντάζ στις δηλώσεις Διαμαντόπουλου, τότε μιλάμε για αθλιότητα που ντροπιάζει την κυβέρνηση. Απόλυτη η καταδίκη!»

Παρέμβαση του ΕΣΡ

Στο θέμα παρεμβαίνει πλέον και το ΕΣΡ μετά από επιστολή του Παναγιώτη Σκουρλέτη που ζήτησε από την Ανεξάρτητη Αρχή να ερευνήσει την μετάδοση από ηλεκτρονικά ΜΜΕ «του χαλκευμένου ηχητικού video» με τη δήθεν δήλωση του βουλευτή κ. Διαμαντόπουλου κατά προφανή παράβαση του δημοσιογραφικού κώδικα δεοντολογίας και της κείμενης ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας».

Το ΕΣΡ δήλωσε ότι θα ερευνήσει το θέμα και θα απαντήσει ενός των επόμενων ημερών.

Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ: Συνθήκες ψυχρού πολέμου

The post Μετωπική σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα