Μείωση των αφίξεων ξένων στο Τόκιο κατά 75%

Ο αριθμός των ξένων που φτάνουν στο Τόκιο μειώθηκε κατά 75% από τις 11 Μαρτίου, σε σχέση με την ίδια περίοδο την περασμένη χρονιά, εξαιτίας...
του σεισμού, του τσουνάμι και ιδιαίτερα του πυρηνικού δυστυχήματος στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε το Γραφείο Μετανάστευσης της ιαπωνικής πρωτεύουσας. Από τις 11 ως τις 31 Μαρτίου, οι αφίξεις ξένων στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα ήταν... κατά μέσο όρο 3.390 την ημέρα, ενώ το 2010 έφταναν τις 11.500, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Τακέσι Κάτο.

«Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, αλλά παραμένει πολύ κατώτερος από το
μέσο όρο της περασμένης χρονιάς», τόνισε και πρόσθεσε πως στον αριθμό περιλαμβάνονται οι ξένοι που κατοικούν μόνιμα στη χώρα.

Περίπου 25 πρεσβείες έχουν κλείσει προσωρινά τις πόρτες τους όταν από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού εργοστασίου άρχισαν να βγαίνουν ραδιενεργοί καπνοί. Πολλές χώρες έχουν επίσης συμβουλεύσει τους πολίτες τους να μην μεταβαίνουν στην Ιαπωνία παρά μόνο αν υπάρχουν πολύ σοβαροί λόγοι.

Ακόμα και στην περιοχή του Κανσάι, 400 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο και 650 από το πυρηνικό εργοστάσιο, ο αριθμός των ξένων που έφτασαν στο αεροδρόμιο της Οζάκα έχει μειωθεί, από τις 11 Μαρτίου, κατά 50%.

«Οι αφίξεις αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες, αλλά παραμένουν χαμηλότερες από τα περασμένα χρόνια», δήλωσε ο Μασαχίρο Νακαμότο, από το Γραφείο Μετανάστευσης της Οζάκα.

Η ιαπωνική Υπηρεσία Τουρισμού έχει ορίσει ως στόχο τα 11 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες για το 2011, μετά το ρεκόρ των 8,6 εκατομμυρίων το 2010.

«Θέσαμε αυτόν τον στόχο για το 2011 με το σκεπτικό ότι δεν θα συνέβαινε καμία φυσική καταστροφή στο αρχιπέλαγος. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι θα είναι πραγματικά δύσκολο να την αντιμετωπίσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ζενσούκε Σουζούκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα