Ίλντα Μποκασίνι: Μια γυναίκα που "αντιστέκεται" στον Σίλβιο


Μπορεί ο Μπερλουσκόνι να είναι γνωστός για την αδυναμία του προς το αδύναμο φύλο και τις πολύ καλές σχέσεις του με τις γυναίκες κάθε ηλικίας, όμως αυτή τη φορά η «μάχη» για αυτόν είναι πολύ δύσκολη, καθώς υπάρχει ένα θηλυκό που δε μπορεί να το «ρίξει» με τίποτα. Ο λόγος για την Ίλντα Μποκασίνι, τον «εγκέφαλο» για την έρευνα στο σκάνδαλο «Ρούμπι».

Την αποκαλούν "Κόκκινη Ιλντα" όχι μόνο για το χρώμα των μαλλιών της, αλλά και για την αδιαλλαξία και την επιμονή της. Είναι η Μαρίλντα Μποκασίνι, η δικαστής που μαζί με δυο εισαγγελείς συναδέλφους της διεξήγαγε την έρευνα
που ...
οδήγησε στη δίκη "Ρούμπιγκέιτ" κατά του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Γεννημένη στη Νάπολη το 1949, η Ιλντα Μποκασίνι που αποφεύγει τους δημοσιογράφους όπως ο διάβολος το λιβάνι, εφήρμοσε στην υπόθεση "Ρούμπιγκέιτ", στην οποία ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για εκπόρνευση ανηλίκου και κατάχρηση εξουσίας, τις μεθόδους στις οποίες οφείλει ως δικαστής τις επιτυχίες της στον αγώνα κατά της μαφίας.

Η Ιλντα Μποκασίνι συγκέντρωσε με μεγάλη υπομονή χιλιάδες έγγραφα που αποδεικνύουν, σύμφωνα με την εισαγγελία, ότι ο Μπερλουσκόνι πλήρωσε για τις σεξουαλικές υπηρεσίες της την Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, όταν ακόμα ήταν ανήλικη και ότι άσκησε πιέσεις στην αστυνομία του Μιλάνου να την αφήσει ελεύθερη μετά τη σύλληψή της για κλοπή, τον Μάιο του 2010.

Η Ιλντα Μποκασίνι, η οποία μπορεί να καυχιέται για την 30χρονη και πλέον πείρα της, είναι γνωστή στους δικαστικούς κύκλους ως μια δικαστής "σοβαρή, έντιμη και με έντονη προσωπικότητα", ενώ τη θεωρούν "πολεμική μηχανή" για τις ανακριτικές της τεχνικές.

Στενή φίλη του δικαστή και διώκτη της σικελικής μαφίας Τζιοβάνι Φαλκόνε, ο οποίος δολοφονήθηκε από την Κόζα Νόστρα το 1992, η Ιλντα Μποκασίνο μεταβαίνει αμέσως μετά στη Σικελία και ζητεί ν΄ αναλάβει την υπόθεση.

Μέσα σε ένα μόλις χρόνο συλλαμβάνεται ο Τότο Ριίνα, αρχηγός της σικελικής μαφίας, η οποία έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Φαλκόνε, καθώς και του δικαστή συμβόλου του αγώνα κατά της Κόζα Νόστρα Πάολο Μπορσελίνο.

Ο 81χρονος Ριίνα, ο επωνομαζόμενος "το Κτήνος" για την αγριότητά του, εκτίει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας του Μιλάνου μια από τις 18 ποινές σε ισόβια που τού έχουν επιβληθεί.

Οι δρόμοι της "Κόκκινης Ιλντα" και του Μπερλουσκόνι διασταυρώνονται για πρώτη φορά στην αρχή της καριέρας της πρώτης, όταν αναλαμβάνει την έρευνα που αφορούσε τη διείσδυση της μαφίας στις επιχειρήσεις στη βόρεια Ιταλία και τη πιθανή χρήση παράνομου χρήματος για τη δημιουργία της συνοικίας Milano 2, από την οποία ο Καβαλιέρε άρχισε την επιχειρηματική του καριέρα.

Ύστερα από τρία χρόνια στη Σικελία, η "Κόκκινη Ιλντα" επιστρέφει στο Μιλάνο και ρίχνεται με τα μούτρα στην έρευνα "Καθαρά Χέρια", για τη διαφθορά και την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Στα τέλη του 1994, ο επικεφαλής της έρευνας αυτής, ο φημισμένος για τον αγώνα του κατά της μαφίας δικασ
Keywords
Τυχαία Θέματα