Με το «κυάλι» βλέπουν την αγορά οι μέτοχοι των τραπεζών

Αγορά δυο ταχυτήτων ήταν το σημερινό πρόσωπο της σημερινής συνεδρίασης. Οι επενδυτές επιμένουν να ποντάρουν στις πρώτες εταιρείες των εισηγμένων και αδιαφορούν για τις τράπεζες.

Έτσι, οι μέτοχοι των τραπεζών έχουν μείνει και παρατηρούν να τρέχουν οι…. μετοχές της υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ οι τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν να «υποφέρουν» ελλείψει αγοραστών.

Μέχρι να ανακοινωθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών

η ταλαιπωρία δεν θα λείψει αν και ένα διάστημα ανοδικό πριν από την αύξηση δεν είναι εκτός προγράμματος – όπως έδειξε και η περίπτωση της μετοχής της Τράπεζας Αττικής.

Η αγορά, λοιπόν, ενδοσυνεδριακά έκανε ένα ράλι έως και 2,57% για να κλείσει στο τέλος στις 973,95 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,12%.

Πρωταγωνιστές ήταν οι μετοχές της Βιοχάλκο και της ΔΕH με άνοδο 10%. Με κέρδη 6,09% η Mότορ Όιλ , 7,5% η Τέρνα Ενεργειακή. Με άνοδο 5,71% ο ΟΛΠ. Κέρδη πάνω από 4% στον Μυτιληναίο και άνω του 3% για ΟΤΕ και Frigoglass. Με άνοδο 8,15% τα Πλαστικά Θράκης και 6,33% τα Σωληνουργεία. Κέρδη άνω του 5% στο Ιατρικό και πάνω από 6% για την Ιντρακόμ.

Βουτιά για τις τράπεζες
Στον αντίποδα οι τράπεζες ταλαιπωρούνται όπως συμβαίνει άλλωστε το τελευταίο εξάμηνο (με εξαίρεση κάποια διαλείμματα). Βουτιά 4,69% για την Alpha Bank, 5,20% για την Τράπεζα Κύπρου και πάνω από 4% για την Τράπεζα Πειραιώς.

The post Με το «κυάλι» βλέπουν την αγορά οι μέτοχοι των τραπεζών appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα