Κόντρα Βορίδη – Βούτση στον «αέρα» του realfm

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βοριδης και ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον «αέρα» του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.

Ο Μάκης Βοριδης τόνισε ότι «το πρώτο το οποίο αξίζει να σημειωθεί εδώ είναι ότι όλη η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις, ότι δεν γίνεται συζήτηση, ότι έχουν όλα παραδοθεί, αυτή αποδεικνύεται ότι δεν είναι αληθής. Υπάρχει συνεπώς και σε κάθε επίπεδο διαπραγμάτευση για την εκτέλεση του προγράμματος. Το δεύτερο είναι ότι -και αξίζει να το σημειώσω εδώ- όταν υπάρχουν εξελίξεις που είναι ευνοϊκές, κυρίως στην κατεύθυνση της χαλάρωσης ενός πράγματι πολύ αυστηρού προγράμματος της δημοσιονομικής προσαρμογής, εν συνεχεία υπάρχει ένας κλασσικός ισχυρισμός ο οποίος λέει ότι “στημένα ήταν όλα, θέατρο ήταν, επικοινωνιακό ήταν, το είχατε από πριν φτιαγμένο”. Εδώ, δηλαδή, αποκλείεται να κερδίσει η κυβέρνηση ό,τι κι αν κάνει. Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις και δεν πάνε καλά, μας λένε, “είστε υπάλληλοι της τρόικας”. Αν επιτύχουν: ”το είχατε φτιαγμένο”. Αντιλαμβάνεστε ότι οδηγούμαστε έτσι σε μια -ας το πω- πολύ προκατειλημμένη αξιολόγηση των κυβερνητικών προσπαθειών».

«Επί της ουσίας, νομίζω ότι έχουν τεθεί μια σειρά από ζητήματα στα οποία η κυβέρνηση επιμένει και θεωρώ ότι ορθά επιμένει. Διότι και το ζήτημα του αριθμού των δόσεων και το ζήτημα της αντικατάστασης του τέλους των ακινήτων από έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, ο οποίος θα φέρει μαζί του πολύ μικρότερη φορολογική επιβάρυνση, θα έλεγα ότι είναι σε μία κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί. Οι αντιρρήσεις που ακούγονται από την άλλη πλευρά, κι αυτό το υπογραμμίζω, ειδικά στο θέμα του φόρου ακινήτων, δεν είναι αντίρρηση ως προς τον φόρο αυτό καθ’ εαυτό. Επομένως δεν είναι αντίρρηση ως προς την φορολογική ελάφρυνση, είναι επιφύλαξη ως προς την αποτελεσματικότητα του εισπρακτικού μηχανισμού», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Από την πλευρά του ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι «εκ του αποτελέσματος κρίνεται κάθε συζήτηση για το αν πράγματι πρόκειται περί διαπραγμάτευσης ή περί απλής συζήτησης, όπου κατατίθενται οι απόψεις. Εν προκειμένω, νομίζω πως η τρόικα έχει “δέσει τον γάιδαρο της”. Αυτή την έκφραση -εγώ τουλάχιστον- έχω χρησιμοποιήσει εδώ και δέκα μέρες, διότι είναι υπογεγραμμένα από την ελληνική πλευρά τα επιχειρήματα, τα οποία φέρνει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι ή δια της απουσίας οποιασδήποτε πρωτοβουλίας, έχουν αφεθεί ώστε να έρθουν στο τραπέζι» και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό θέλω να σας πω ότι προφανώς εκ του αποτελέσματος της συζήτησης ό,τι καλό βγει καλό θα ‘ναι, αλλά τα περιθώρια είναι ελάχιστα, ακριβώς διότι υπάρχουν σοβαρότατες και ισχυρές δεσμεύσεις από την ελληνική πλευρά».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος ανέφερε ότι «δεν μιλάμε για νέα διαπραγμάτευση στη βάση αυτής της συμφωνίας που έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση. Λέμε για ακύρωση του μνημονίου και ταυτόχρονα επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Οι υποχρεώσεις θα επεκταθούν σε τέτοιους χρόνους και αφού υπάρξει και ένα γενναίο “κούρεμα” που να κάνει ρεαλιστική την παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων και να κάνει ρεαλιστική την αποφυγή ανθρωπιστικής καταστροφής σε όλες τις χώρες του Νότου και στην Ελλάδα. Ξέρετε ότι μιλάμε για ευρωπαϊκή λύση σε αυτό το ζήτημα».

Ακούστε τι δήλωσαν ο κ. Βορίδης και ο κ. Βούτσης στον realfm 97,8

The post Κόντρα Βορίδη – Βούτση στον «αέρα» του realfm appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα