Ν. Τζαβέλλα: Σημαντική η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Νίκη Τζαβέλλα μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την οποία εντάσσεται η ελληνική ΑΟΖ στην ευρωπαϊκή και παράλληλα ζητάτε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να οριοθετήσει τις ΑΟΖ των χωρών μελών με τις σχετικές τρίτες χώρες.

«Ηταν ευτύχημα ότι ανέλαβα εγώ την εισήγηση για την Ενεργειακή

Πολιτική της Ευρώπης 2050. Είχα την ευχέρεια, την ευκαιρία και έβαλα όλα τα θέματα που μας ενδιαφέρουν για την ενέργεια ως Ελλάδα, εκεί. Τα οποία είναι και δίκαια», είπε χαρακτηριστικά η κ. Τζαβέλλα η οποία ήταν η εισηγήτρια της σχετικής έκθεσης.

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ σημαντική την απόφαση, γιατί αφενός μεν θα βοηθήσει την κυβέρνηση για την πολιτική την οποία θέλει να προχωρήσει, εξευρωπαΐζοντας το θέμα των ΑΟΖ. Την θεωρώ όμως σημαντική γιατί το Ευρωκοινοβούλιο έχει μια παράγραφο που λέει ότι είναι πολύς μεγάλης σημασίας για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης τα κοιτάσματα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Επίσης είναι σημαντική γιατί είναι η πρόταση του κοινοβουλίου προς τον επίτροπο Ενέργειας, τον υπουργό Ενέργειας της Ευρώπης ας πούμε, που του λέει ότι θέλω να μου κάνεις την απόφαση για την ενεργειακή πολιτική έτσι όπως σου υποδεικνύω, υπογραμμίζοντας δηλαδή την σημασία των κοιτασμάτων μας και λέγοντας ότι θέλω να οριοθετήσεις τα κοιτάσματά μας βασισμένο στο διεθνές δίκαιο της θαλάσσης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Η ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. ΝΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΑ

The post Ν. Τζαβέλλα: Σημαντική η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα