Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει χρόνο

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει χρόνο ούτε να ξανακυλήσει προς τα πίσω, σπέρνοντας αμφιβολίες, διότι αυτό θα είναι το χειρότερο, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, σχετικά με τις διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Τρόϊκας, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τη Διοικούσα Επιτροπή νομού Θεσσαλονίκης

της Ν.Δ.

Ο υπουργός είπε ότι έχουν γίνει πολλές και σημαντικές πρόοδοι στην Ελλάδα, σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από τον περασμένο Νοέμβριο και μιλώντας στην “ΕΤ 3″ υπογράμμισε: “Είναι δέσμευση όλων να προχωρήσουμε μπροστά. Βεβαίως, η κυβέρνηση στηρίζεται από τρία διαφορετικά κόμματα, είναι λογικό να υπάρχουν σε διάφορα ζητήματα διαφορετικές απόψεις διαφορετικές αφετηρίες, αλλά γίνεται σύνθεση απόψεων. Γι αυτό σας λέω ότι βούληση μας είναι αυτή τη φορά να υπάρξει κατάληξη στις διαπραγματεύσεις αυτές. Βεβαίως, διαπραγματεύσεις είναι, δεν σημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή πρέπει να προσχωρείς στην άποψη του άλλου. Γίνεται συζήτηση και βρίσκονται σημεία τομής. Η βασική μας επιδίωξη είναι η Ελλάδα να παραμείνει όρθια και να προχωρήσουμε μπροστά.

Και, κυρίως, να μην πάνε χαμένες οι μέχρι τώρα θυσίες των πολιτών. Δεν αξίζει στην Ελλάδα και στους Έλληνες”. Αναφέρθηκε στην Ιρλανδία και σημείωσε πως μπήκε σε Μνημόνιο μετά την Ελλάδα και φαίνεται πως σε λίγους μήνες θα τα καταφέρει να βγει από το Μνημόνιο. “Γιατί να μην καταφέρουμε και εμείς; Πρέπει να το βάλουμε πείσμα”, επισήμανε και πρόσθεσε πως πρώτος στην προσπάθεια για έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Για τη συνάντηση με τα στελέχη της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός είπε ότι δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιων δημοσίων σχέσεων, αλλά για να αισθανθεί από πρώτο χέρι τα τοπικά προβλήματα. Παρατήρησε, μάλιστα, ότι τα περισσότερα από αυτά τα στελέχη τα γνωρίζει από την εποχή που ο ίδιος ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και εκείνα στελέχη της Νεολαίας της Ν.Δ.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Μηνάς Σαμαντζίδης, τόνισε ότι πιστεύει στο διαχωρισμό των ρόλων ανάμεσα στα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη και χαρακτήρισε σημαντική την επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων Στράτος Σιμόπουλος και ο Δημήτρης Πανοζάχος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει χρόνο appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα