Αυξήθηκαν το 2011 οι προσφυγές στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων

Αύξηση των προσφυγών στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων κατά 20% και των ερωτημάτων κατά 15% παρατηρήθηκε το 2011, σε σχέση με το 2010, ενημέρωσε την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής Πέτρος Χριστοφόρου.

Παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της Αρχής και το έργο της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Χριστόφορου τόνισε πως, με δεδομένη τη συνεχή αύξηση του όγκου των υποθέσεων, ένας μεγάλος αριθμός αυτών δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν λόγω έλλειψης προσωπικού και επαρκών πόρων.

Όπως ανέφερε, συγκεκριμένα,

το 2011, η Αρχή διεκπεραίωσε 2.098 υποθέσεις, σε 168 περιπτώσεις η εξέταση ολοκληρώθηκε με την έκδοση αποφάσεων, ενώ για επτά υποθέσεις εξέδωσε γνωμοδοτήσεις και δύο οδηγίες.

Αναλυτικότερα, εξετάστηκαν 385 προσφυγές ή καταγγελίες και 1.011 ερωτήματα υπευθύνων επεξεργασίας ή απλών πολιτών, σχετικά με τη νομιμότητα συγκεκριμένης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα, ερεύνησε 702 γνωστοποιήσεις αρχείων, χορήγησε 63 άδειες τήρησης αρχείων ευαίσθητων δεδομένων και διαβίβασης σε χώρες εκτός ΕΕ και πραγματοποίησε επτά διοικητικούς ελέγχους αρχείων και επεξεργασιών σε διάφορους φορείς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

The post Αυξήθηκαν το 2011 οι προσφυγές στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα