Ισχυρό μπλοκ των κομμάτων της κυβέρνησης κατήγγειλε ο Καμμένος

Δεν στέλνουμε κάποιο στο εκτελεστικό απόσπασμα, αλλά ζητάμε να γίνει περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την συζήτηση για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Παράλληλα έκανε λόγο για «περίεργες συμφωνίες» και υπεραμύνθηκε της κοινής πρότασης του κόμματος του και της Χρυσής Αυγής,

να παραπεμφθούν και οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος.

«Η προανακριτική εξέταση είναι το πρώτο στάδιο και διενεργείται για να διακριβωθούν οι ποινικές πράξεις. Σήμερα δεν στέλνουμε κάποιο στο εκτελεστικό απόσπασμα. Η Βουλή δεν αποφασίζει για το αν θα φυλακίσει ένα πολιτικό, αλλά αν υπάρχουν ενδείξεις επαρκείς για ένα πολιτικό. Αποφασίζει η Βουλή για να διερευνηθεί αν υπάρχει ή όχι τυχόν ποινική ευθύνη για πολιτικό. Δεν πρέπει να εξεταστεί αν υπάρχουν ή όχι ποινικές ευθύνες για τους πρώην πρωθυπουργούς Παπανδρέου και Παπαδήμο; Δεν θα ψηφίσουμε την περαιτέρω διερεύνηση; Θα επιτρέψουμε να μην γίνει έρευνα;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε λόγο για «ισχυρό μπλοκ» των ηγεσιών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να μην εξεταστεί περαιτέρω η υπόθεση, ενώ απευθύνθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ και τον κάλεσε να απαντήσει γιατί πρέπει να καλυφθούν οι ευθύνες των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου.

«Γιατί το σύνολο των βουλευτών πρέπει να επωμιστούν τη συγκάλυψη; Να χρεωνόμαστε κάποιους επίορκους συναδέλφους μας;», επεσήμανε ο κ. Καμμένος. Υπεραμύνομενος της πρότασης που συμπεριλαμβάνει και τους πρώην πρωθυπουργούς, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «η Βουλή έχει δικαίωμα να ψάξει να βρει αν έκαναν καλά τη δουλειά τους».

Ο κ.Καμμένος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη κατηγορώντας τον ότι άλλαξε στάση σε σχέση με όσα υποστήριζε παλαιότερα.
Παράλληλα έκανε λόγο για «περίεργες συμφωνίες που γίνονται και οδηγούν τον ελληνικό λαό σε απαξίωση του ελληνικού κοινοβουλίου».

«Καλώ όλους τους βουλευτές να ζητήσουν την περαιτέρω διερεύνηση, γιατί έχει ανατραπεί η αλήθεια»,υπογράμμισε ο κ. Καμμένος και κατέληξε λέγοντας:
«Υποχρέωση όλων είναι να πάμε, με πλήρη διαφάνεια, στις κάλπες και να ζητήσουμε την πλήρη διερεύνηση της αλήθειας για την λίστα Λαγκάρντ. Εύχομαι να βγουν όλοι αθώοι. Αλλά τι θα πούμε αν απαγορεύσουμε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και η Βουλή συγκαλύψει τυχόν ποινικές ευθύνες; Θα έχουμε τότε την ευθύνη. Τι θα πείτε, κύριοι συνάδελφοι της ΝΔ; Ότι δεν ζήτησε το κόμμα σας την διερεύνηση της και τις ευθύνες όπου υπάρχουν; Τότε η ΝΔ θα απολογηθεί ότι εκτέλεσε τις εντολές της συγκάλυψης και όχι της αλήθειας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Ισχυρό μπλοκ των κομμάτων της κυβέρνησης κατήγγειλε ο Καμμένος appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα