Πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου

Μια σημαντική απόφαση που αγγίζει τις ευαισθησίες όλων των γονιών σε κάθε χώρα της Ευρώπης έλαβε το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνα ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου καθιερώνεται Ευρωπαϊκή ημέρα κατά του εκφοβισμού και της βίας στο σχολείο με σκοπό να κινητοποιηθεί ακόμη περισσότερο η κοινή γνώμη, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές για το εντεινόμενο νοσηρό φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της βίας.

Ένα φαινόμενο που με την εξάπλωση του διαδικτύου έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις θέτοντας σε κίνδυνο πολλά παιδιά

που από πολύ μικρή ηλικία είναι εξοικειωμένα με τους υπολογιστές.

Το κείμενο με την υιοθέτηση της γραπτής δήλωσης υποστήριξαν 383 ευρωβουλευτές από όλες τις πολιτικές ομάδες.

«Νέοι άνθρωποι, μαθητές, τα παιδιά μας, μπορεί να οδηγηθούν ακόμα και στην αυτοκτονία, όπως έγινε πρόσφατα σε δύο περιπτώσεις στην Ιταλία, και προηγουμένως σε άλλες χώρες της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος προσθέτοντας ότι «η λέξη κλειδί είναι “πρόληψη”. Μήνυμα και στόχος μας είναι: Ούτε ένας μαθητής θύμα βίας και εκφοβισμού».

Την πρωτοβουλία του κυρίου Κουμουτσάκου υποστήριξαν και οι συναρμόδιες επίτροποι Ν.Kroes και Αντρούλα Βασιλείου τονίζοντας ότι «Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον, απαλλαγμένο από κρούσματα εκφοβισμού ή οποιαδήποτε μορφή βίας, είτε φυσική είτε πνευματική, που θέτουν σε κίνδυνο την προσωπική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Τέτοια φαινόμενα δεν είναι ανεκτά. Οι προσπάθειές μας πρέπει να επικεντρωθούν στην εξάλειψη τέτοιων φαινομένων από τις σχολικές αίθουσες».

The post Πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα