ΓΣΕΕ -Ένταση και ανατροπές έως τις εκλογές

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

Σε τεταμένο κλίμα και με έντονη αμφισβήτηση της ηγετικής της ομάδας, οδηγείται η ΓΣΕΕ στο 35ο εκλογοαπολογιστικό της Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 21- 24 Μαρτίου. Οι εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή προκαλούν ντόμινο επιπτώσεων στα συνδικάτα με τον ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητεί ευθέως την πλειοψηφία της σημερινής

ηγεσίας της Συνομοσπονδίας και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ Νίκο Φωτόπουλο να θέτει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος.

Ο εκπρόσωπος της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξης, της «Αυτόνομης Παρέμβασης», Ζώης Πεπές κατήγγειλε ότι οι κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί είναι πολλές, αλλά εξ αρχής υπονομευμένες. Γεγονός που λειτούργησε ως τροχοπέδη στην μαχητική διάθεση των εργαζομένων.

Παράλληλα, αμφισβήτησε την πλειοψηφία και ζήτησε, εν όψει του Συνεδρίου να πραγματοποιηθούν εκλογικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να εκφραστούν οι εργαζόμενοι και να δημιουργηθούν οι πραγματικοί συσχετισμοί.

Την σκυτάλη της αμφισβήτησης πήρε ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας, λέγοντας ότι η σημερινή ηγετική ομάδα απέτυχε παταγωδώς, καθώς ηττήθηκε σε όσες μάχες έδωσε, χωρίς ωστόσο κανείς να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι τρομοκράτης, ούτε επιδίδεται σε αντάρτικο πόλης αλλά επιθυμεί σκληρότερη στάση εκ μέρους των συνδικάτων και καλύτερη οργάνωση.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για «ανοησίες και ψεύδη». Πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί και διερωτήθηκε πότε θα αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι τον στοχοποιούν προσωπικά, επιχειρώντας ακόμη και την φυσική του κατάρρευση.

Ο κ. Παναγόπουλος, έκανε λόγο για «νεοσταλινική τακτική» και «λαϊκισμό», ενώ απευθυνόμενος προσωπικά στο πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ του καταλόγισε ότι αντιδρά αφού προηγουμένως έχει ψηφίσει όλες τις αποφάσεις της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και ασκεί κριτική για την οργάνωση των κινητοποιήσεων όταν πραγματοποίησε απεργία στην ΔΕΗ, με την συμμετοχή των εργαζομένων μόλις στο 1,5%.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πέρος από την πλευρά του διαχώρισε πλήρως την θέση της παράταξης του από την πλειοψηφίας καθιστώντας σαφές ότι το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει την ανεξάρτητη πορεία του.

Πάντως, τόσο ο πρόεδρος όσο και ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης κράτησαν -για ευνόητους λόγους- σαφείς αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αντιστοίχως, δηλαδή τους πολιτικούς σχηματισμούς από τους οποίους προέρχοντα,ι καλώντας τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από τα συνδικάτα.

Σε ότι αφορά στα επόμενα βήματα της ΓΣΕΕ, ο Γιάννης Παναγόπουλος γνωστοποίησε ότι:

• Η Συνομοσπονδία θα προσφύγει εντός των επομένων ημερών στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ εκκρεμεί η προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

• Θα συμμετάσχει μαζί με την ΑΔΕΔΥ στην Πανευρωπαϊκή Συνάντηση των Ομοσπονδιών του Ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 του μηνός στη Μαδρίτη για τον συντονισμό δράσης, ενώ

• Θα προχωρήσει σε νέα συλλαλητήρια και γενικές απεργίες, οι οποίες έχουν ήδη φθάσει τις 26 από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου, καθιστώντας την χώρα μας… πρωταθλήτρια στις απεργίες μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών.

The post ΓΣΕΕ -Ένταση και ανατροπές έως τις εκλογές appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα