Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των δύο αστυνομικών

Τους δύο εκ των τεσσάρων δραστών της στυγερής δολοφονίας των δύο ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ την 1η Μαρτίου στου Ρέντη συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ, σε συνεργασία με την ΕΥΠ. Πρόκειται για...
έναν 36χρονο και έναν 28χρονο, αμφότεροι γεννημένοι στη Ρωσία. Αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, επίσης γεννημένοι στη Ρωσία. Όπως ανακοινώθηκε, ένας εκ των συλληφθέντων πυροβόλησε
με Καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών.

Οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, διαπράττοντας ληστείες- στη σπείρα συμμετείχαν δύο Έλληνες, οι οποίοι συνελήφθησαν, καθώς έλαβαν μέρος στη ληστεία του περιπτέρου. Σημειώνεται, δε, ότι ένας εξ αυτών παρέλαβε τους δράστες, μετά τη δολοφονική ενέδρα, από κοντινό σημείο της περιοχής, βοηθώντας τους να διαφύγουν.

Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν, επίσης, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν, καθώς προμήθευαν την οργάνωση με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Από τους 35 προσαχθέντες, συνελήφθησαν επιπλέον πέντε άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία.

Πως έφθασαν στους δράστες

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με την ΕΥΠ προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής 35 άτομα, όπου- αφού εξετάστηκαν- εξιχνιάστηκε το περιστατικό της δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, στου Ρέντη, και η προηγηθείσα ληστεία στο περίπτερο στο Μενίδι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εντοπισμός των δραστών προήλθε από τηλεφωνικές υποκλοπές μέσω του συστήματος της ΕΥΠ, αλλά και από την ανάλυση δείγματος DNA που βρέθηκε σε κηλίδες αίματος, κοντά στο σημείο όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το κλεμμένο Volvo.
Keywords
Τυχαία Θέματα