Μετράμε αντίστροφα...

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στον τελικό της Ευρωλίγκα θα προσπαθήσει να κάνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την Σιένα στον πρώτο ημιτελικό του Φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς...
μετά την πρόκριση εις βάρος της Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας θεωρείται το φαβορί απέναντι στους πρωταθλητές Ιταλίας που αν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο τόσο στο Top-16, όσο και στα προημιτελικά με τον Ολυμπιακό
έδειξαν ότι διαθέτουν ατσάλινα νεύρα και δήλωσαν "παρών" στο "μεγάλο ραντεβού".

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας Σιένα δεν θα βρεθεί για πρώτη φορά στον δρόμο της παρέας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Από την πρώτη τους συνάντηση στις 9 Νοεμβρίου του 2000, όταν ο Παναθηναϊκός ως πρωταθλητής Ευρώπης θα επικρατούσε (65-97) στην Ιταλία στο πλαίσιο της της Σουπρολίγκας, θα ακολουθήσουν ακόμα άλλες 19 αναμετρήσεις.

Παρόλα αυτά κανέναν δεν ενδιαφέρει το παρελθόν, καθώς η Σιένα έχει αποδείξει ότι παρά το μειωμένο φετινό μπάτζετ διαθέτει σθένος και... δίψα για διάκριση, ενώ μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει τη ζημιά σε όποιον την υποτιμήσει.

Στο βραδινό ζευγάρι η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα αναμετρηθεί με την Ρεάλ Μαδρίτης. Η "ομάδα του λαού" αποτελεί μία από τις πιο θεαματικές ομάδες, η οποία με τη δύναμη που προσθέτει ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης δημιουργεί ένα πολύ ισχυρό σύνολο που στοχεύει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Ντορόν Πέρκινς θα απουσιάσει από το φάιναλ-φορ, καθώς ο παίκτης της Μακάμπι στο τρίτο παιχνίδι με την Κάχα Λαμποράλ υπέστη ρήξη χιαστών και έχασε ολόκληρη τη χρονιά.

Στην αντίπερα όχθη, η Ρεάλ επιστρέφει έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια σε Φάιναλ-φορ... Ήταν 11 Απριλίου του 1996, όταν η ομάδα του... Ζέλικο Ομπράντοβιτς γνώριζε την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον μικρό τελικό του "Παλέ Ντε Περσί", παραδίδοντας το στέμμα της που είχε κατακτήσει ένα χρόνο πριν στην Σαραγόσα κόντρα στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

Από τη φετινή Ρεάλ το πιο σημαντικό στοιχείο που λείπει δεν είναι άλλο από την εμπειρία. Άλλωστε, σε αυτό συμφωνεί και ο Κλέι Τάκερ, ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού είναι οι εμπειρία που διαθέτουν όλοι. Έχει παίκτες που παίζουν εδώ και χρόνια στην Ευρωλίγκα, που έχουν κερδίσει την Ευρωλίγκα, που έχουν αγωνιστεί σε Final-4 και με άλλες ομάδες όπως ο Σάτο, που έχουν την εμπειρία του Μπατίστ, του Διαμαντίδη, του Νίκολας".

Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όμως εκείνο που έχει σημασία και τραβάει την προσοχή όλων είναι η προσπάθεια του Παναθηναϊκού να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία του... Οι "πράσινοι", λοιπόν θα διεκδικήσουν το 6ο τους τρόπαιο στη διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται σε μορφή Φάιναλ-φορ από το 1988...

Όλοι στο στρατόπεδο του "τριφυλλιού" επικεντρώνονται στο παιχνίδι με την Σιένα, η οποία αποτελεί και το πρώτο εμπόδιο προς τον μεγάλο τελικό και την κορυφή της Ευρώπης. "Δεν αρκεί να το λέμε, αλλά να το πράξουμε. Η
Keywords
Τυχαία Θέματα