Εισβολή τρικκαλινών στο δημοτικό συμβούλιο!

Εισβολή των κατοίκων των οικισμών Σωτήρας, Λεπτοκαρυάς, Λογγακίου και Τρίκκης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων με αφορμή...
την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να εγκαταστήσει ιστό στον λόφο της Ανάληψης και στον οποίο θα εγκαταστήσει κεραία το e-trikala.

Ύστερα από την ανεπιτυχή απόπειρα την προηγούμενη εβδομάδα συνεργείου, αφού υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση κόσμου στο σημείο, να προβεί στις πρώτες χωματουργικές εργασίες ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος για να τοποθετηθεί η κεραία σήμερα οι κάτοικοι κλιμακώνοντας τον αγώνα τους διέκοψαν την ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό
2011 που συζητιόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι περίπου 200 κάτοικοι με πλακάτ στα χέρια περίμεναν υπομονετικά, έξω από την αίθουσα, να τελειώσει η συνεδρίαση ώστε να ξεκινήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου χάνοντας την ψυχραιμία του βγήκε από την αίθουσα για να ζητήσει να κάνουν ησυχία οι κάτοικοι.

Υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Θανάση Βαβύλη και κάτοικου ο οποίος απαιτούσε από τον πρόεδρο να ζητήσει συγγνώμη αφού όπως ισχυρίζεται τους είπε ο κ. Βαβύλης ότι αυτός είναι η εξουσία, ενώ οι υπόλοιποι εισήλθαν στην αίθουσα και αποδοκίμαζαν τους δημοτικούς συμβούλους με συνθήματα «είστε κλέφτες φέρτε πίσω τα λεφτά», «Πρέπει να ντρέπεστε», «αίσχος», «Παραιτηθείτε όλοι».

Ομάδα κατοίκων κινήθηκε απειλητικά προς το προεδρείο ενώ ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι παρέμειναν αμίλητοι στις θέσεις τους.

Η ένταση αποκλιμακώθηκε, αφού κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου, ο κ. Βαβύλης αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τον κάτοικο.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι απειλείται η υγεία τους και μέσω της νομικής τους εκπροσώπου Κατερίνας Παπακώστα επεχείρησαν στη συνέχεια να καταθέσουν έγγραφα μέσα από τα οποία κατά την άποψή τους στοιχειοθετούνται οι φόβοι τους .

Μετά από 20 λεπτά παραμονής στην αίθουσα απέσπασαν την υπόσχεση ότι το θέμα που τους αφορά θα συζητηθεί την Πέμπτη ως πρώτο στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
trikalanews
Keywords
Τυχαία Θέματα