ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ

11:02 12/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια του «Αρεταίειου» και του «Αιγινήτειου» και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων. Κλειστή αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας. Οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων αποφάσισαν...
την αναστολή της συμμετοχής του «Αρεταίειου» και του «Αιγινήτειου» στις εφημερίες και στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία, λόγω συσσωρευμένων χρεών.
Με ανακοίνωση που έκανε ο ειδικός γραμματέας ανώτατης εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο υπάγονται τα δύο νοσοκομεία,
το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, το 28% του προϋπολογισμού του «Αιγινήτειου» και του «Αρεταίειου» θα βρίσκεται στις αρμόδιες ΔΟΥ των νοσοκομείων, ώστε να μπορούν να πάρουν τα χρήματα και να ξεκινήσουν οι πληρωμές.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε τη διάθεση κονδυλίου 2 εκατ. ευρώ από το «μερίδιο» του υπουργείου Υγείας στη λειτουργία των δύο νοσοκομείων. Οι διοικήσεις των δυο νοσοκομείων, εφόσον λάβουν τα χρήματα του προϋπολογισμού τους, θα αποφασίσουν εάν θα αναστείλουν την απόφαση τους και ποιες θα είναι οι κινήσεις τους τις επόμενες ημέρες.
Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση, μετά την συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι για φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα και τις μισθοδοσίες του προσωπικού.
Οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων έκριναν ότι δεδομένης της κατάστασης δεν μπορεί να συνεχιστεί η ομαλή και πλήρης λειτουργία τους και αποφάσισαν να βγουν από το σύστημα εφημεριών, να σταματήσουν να δέχονται περιστατικά και να λειτουργούν μόνο ως τακτικά εξωτερικά ιατρεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα