Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο στη Σεντάι της Ιαπωνίας!

Η πρώτη πτήση εδώ και ένα μήνα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο της παραλιακής ιαπωνικής πόλης Σεντάι, που χτυπήθηκε με σφοδρότητα από το σεισμό και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου.

Οι διάδρομοι του αεροδρομίου και...
οι τερματικοί σταθμοί του είχαν γεμίσει αυτοκίνητα, φορτηγά και αεροσκάφη που παρασύρονταν από τα ορμητικά νερά.

Πάνω στο πρώτο αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της κατεστραμμένης πόλης υπήρχε ένα πανό που έγραφε : «Βάστα γερά Ιαπωνία».

Στα ερείπεια της Σεντάι υπολογίζονται ότι θάφτηκαν πάνω από 15.000 άνθρωποι
ενώ ο τελικός τραγικός απολογισμός από το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία πιστεύεται ότι θα ξεπεράσει τις 25.000 νεκρούς.

Στο μεταξύ, στη Φουκουσίμα, σήμερα η εταιρία Tokyo Electric Power Co, η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει σχέδια για αποζημίωση αυτών που επλήγησαν από την κρίση, αλλά πρόσθεσε ότι τίποτα συγκεκριμένο δεν έχει αποφασιστεί.

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Tepco, Μαζατάκα Σιμίζου αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν θα παραιτηθεί από τη θέση αυτή.

«Η μεγαλύτερή μου ευθύνη είναι η επίλυση της κατάστασης στο σταθμό της Φουκουσίμα, η πλήρης υποστήριξη των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν από τις περιοχές που ζούσαν ως τώρα και η εξασφάλιση της ηλεκτροδότησης το συντομότερο δυνατό. Ετσι, δεν είμαι σε θέση να σάς πω εάν θα παραιτηθώ ή όχι», τόνισε ο Σιμίζου.

Νωρίτερα σήμερα, σημειώθηκε νέος μετασεισμός 5,8 , που ταρακούνησε τα κτίρια στο Τόκιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ιαπωνίας, το επίκεντρο της νέας σεισμικής δόνησης ήταν στην επαρχία της Φουκουσίμα, χωρίς όμως να χρειαστεί εκκένωση του εργοστασίου.
ΤΑ ΝΕΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα