Χρηματιστήριο Μιλάνου: Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των ιταλικών τραπεζών

Σε κλοιό πιέσεων οι αγορές καθώς ο κίνδυνος πλήρους ακυβερνησίας στην Ιταλία είναι πλέον ορατός, μετά το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών.Το Χρηματιστήριο του Μιλάνου άνοιξε με πτώση 1,7%, ενώ ανεστάλη η διαπραγμάτευση για τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών. Με απώλειες άνω του 2% κινούνται οι δείκτες στα χρηματιστήρια των Παρισιών και της Φραγκφούρτης. Στην Ισπανία, ο IBEX υποχωρεί κατά 3,8%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 3,2%, ο γερμανικός DAX 30 κατά 12% ενώ

στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει πτώση 1,4%. Έντονες πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Deutsche Bank καταγράφει ελεύθερη πτώση 5,1% και της Commerzbank 4%. Στην ιταλική αγορά, έγινε αναστολή διαπραγμάτευσης για πολλές μετοχές τραπεζών αφού νωρίτερα κατέγραψαν limit down.

Το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο 7 εβδομάδων έναντι του δολαρίου στα 1,3040 δολ. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο 4 ετών, στα 120,11 γεν.

The post Χρηματιστήριο Μιλάνου: Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των ιταλικών τραπεζών appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα