Χρηματιστές: Δεν μας επηρεάζει η υποβάθμιση του Russell – Μάλιστα ίσως έρθουν νέα κεφάλαια

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται αναλυτές για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στο Χρηματιστήριο Αθηνών η υποβάθμιση της ελληνικής αγοράς σε “αναπτυσσόμενη” απ’ την εταιρεία Russell Investments.

“Ο MSCI μας κρατάει, ο FTSE μας κρατάει… ο Russel είναι απλά ανύπαρκτος, δεν υπήρχαν και πολλές μετοχές σε δείκτες Russell”, σχολιάζει στο Newmoney.gr

αναλυτής γνωστής χρηματιστηριακής. Ο ίδιος πάντως σημειώνει πως μία υποβάθμιση του στάτους του ΧΑ σε “αναδυόμενη αγορά” θα ήταν “κάτι θετικό”. Όπως σημειώνει: “Οι επενδυτές των αναδυόμενων αγορών είναι πολύ πιο πρόθυμοι να αγοράσουν Ελλάδα, καταλαβαίνουν καλύτερα τί γίνεται. Σήμερα τα μεγαλύτερα hedge funds που παίζουν Ελλάδα είναι αυτά που κυνηγούν ευκαιρίες σε αναπτυσσόμενες αγορές”.

Το ίδιο περίπου λέει και έτερος αναλυτής άλλης μεγάλης εγχώριας χρηματιστηριακής. “Δεν περιμένω αρνητικό αντίκτυπο απ’ την κίνηση της Russell. Απεναντίας ίσως δούμε στο ΧΑ σημαντική εισροή κεφαλαίων από Funds αναδυόμενων αγορών που ακολουθούν τους δείκτες Russell”, τονίζει. Μάλιστα σημειώνει πως η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι στο κλαμπ των λιγοστών χωρών μελών της Ευρωζώνης με στάτους “αναδυόμενης αγοράς” χωρίς μάλιστα να διατρέχει νομισματικό κίνδυνο!

Πηγή: www.newmoney.gr

The post Χρηματιστές: Δεν μας επηρεάζει η υποβάθμιση του Russell – Μάλιστα ίσως έρθουν νέα κεφάλαια appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα