Άδεια ταμεία και λουκέτα στα πρατήρια. Χωρίς θέρμανση και καύσιμα οι καταναλωτές

Τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουν οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσιμών καθώς από την μία τα πρόστιμα από το σύστημα Ηφαιστος και από την άλλη η μεγάλη πτώση των εσόδων τους, οδηγούν σε άδεια ταμεία και λουκέτα. Όπως...
δήλωσε στο lamiastar.gr ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Μιχάλης Κιούσης που βρέθηκε σήμερα στην Λαμία για να μιλήσει στους συναδέλφους του, από τα τελωνεία έχουν αποσταλεί πρόστιμα σε 4 χιλιάδες περίπου πρατηριούχους,
από τους 7 χιλιάδες που είναι πανελλαδικά, και το ποσό φτάνει τα 380 εκατομμύρια Ευρώ. Το πρόστιμο αυτό μάλιστα οδήγησε στην αυτοκτονία έναν πρατηριούχο από την Κάρυστο την περασμένη Τετάρτη. Τα πρόστιμα επισημαίνει ο κύριος Κιούσης, έρχονται μετά από λάθη, είτε ανθρώπινα από τους ίδιους, είτε από το σύστημα Ήφαιστος.

Η αγοραστική κίνηση έχει μειωθεί δραματικά. 20% πτώση για τα καύσιμα κίνησης και 50% για το πετρέλαιο θέρμανσης. Η κατάσταση μάλιστα θα είναι ακόμη χειρότερη του χρόνου αν εφαρμοστεί η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης και η τιμή με τα σημερινά δεδομένα φτάσει στο 1,50 Ευρώ.

1200 πρατήρια έχουν βάλει λουκέτο και άλλα τόσα είναι ένα βήμα πριν.

Στο μεταξύ ο ιδιοκτήτες πρατηριών υγρών καυσίμων προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Την Τρίτη θα αποκλείσουν ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών και τα κτήρια των περιφερειών σε όλη την χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα