Σύγχρονα γιουσουφάκια και Σουλειμαν ο μεγαλοπρεπής

14:28 11/9/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

lk

Στην σύγχρονη Ελλάδα της μεγάλης οικονομικής κρίσης, της ανεργίας που σαρώνει τον ανθό της ελληνικής νεολαίας – και όχι μόνο, της εισβολής λαθρομεταναστών που μετέτρεψε την χώρα σε Ελντοράντο σωματέμπορων και αδίστακτων εμπόρων ψεύτικης ελπίδας σε εκατοντάδες χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους, παρακολουθούμε απαθείς και τον πνευματικό ευνουχισμό της ελληνικής κοινωνίας με την πρόθυμη συνδρομή σύγχρονων

γιουσουφάκιδων του χρήματος οι οποίοι αφού άρπαξαν από το Ελληνικό κράτος λαθραίες τηλεοπτικές συχνότητες θησαυρίζουν επί ολόκληρες δεκαετίες χωρίς να δίνουν δεκάρα τσακιστή για οτιδήποτε άλλο εκτός από το χρήμα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά:

Εδώ και λίγα χρόνια μπαίνει συστηματικά και ανενόχλητα σε κάθε ελληνικό σπίτι μια τελείως ψεύτικη και φανταστική εικόνα της σύγχρονης Τουρκίας με την προβολή τηλεοπτικών σειρών που παρουσιάζουν σαν ήρωες πρόσωπα που δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 0,5% των 75 εκατομμυρίων της σύγχρονης Τουρκικής κοινωνίας.

Η συστηματική αυτή «ωραιοποίηση» και η συνεχής προβολή ανύπαρκτων «πρότυπων» που δημιουργούν μια «ιδανική» αλλά φανταστική εικόνα της σύγχρονης Τουρκίας, υπήρξε απλά το πρώτο βήμα. Ακολουθεί το δεύτερο με την «ωραιοποίηση» ενός αιματοβαμμένου κατακτητή-Σουλτάνου και λίαν προσεχώς επίκειται το τρίτο βήμα της αλα-τουρκα αποχαύνωσης με την «ωραιοποίηση» της άλωσης της Κωνσταντινούπολης!

Ποιος ήταν όμως πραγματικά ο Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής (1493-1566), ο άνθρωπος που επέλεξε, καθόλου μα καθόλου τυχαία, να μας παρουσιάσει η τουρκική προπαγανδιστική «παραγωγή»;

Ήταν ο μοναδικός από τους 36 Σουλτάνους που παρέλασαν στην κορυφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ο οποίος την οδήγησε, μέσω αιματηρών κατακτήσεων, στην μεγαλύτερη γεωγραφικής της έκταση. Ταυτόχρονα, ήταν ένας αιματοβαμμένος Σουλτάνος που δολοφόνησε όλα του τα αδέλφια, δύο γιούς, θείους και επτά εγγόνια για να «εξασφαλίσει» την απόλυτη εξουσία του. Ήταν ο άνθρωπος που ενέτεινε το παιδομάζωμα αγοριών από χριστιανικές οικογένειες για να τα μετατρέψει είτε σε γενίτσαρους, είτε σε γιουσουφάκια. Ο άνθρωπος που έβαψε τα χέρια του με ποταμό χριστιανικού αίματος αλλά δεν δίστασε να παντρευτεί την κόρη ενός χριστιανού ιερέα, την Ρωξελάνη, μία από τις 300 παλλακίδες του τεράστιου χαρεμιού του, η οποία πρώτα πέρασε από την «διαδικασία» του βίαιου εξισλαμισμού και στην συνέχεια μετονομάστηκε σε Χουρέμ (χαμογελαστή).

Αυτόν τον άνθρωπο έρχεται σήμερα να μας παρουσιάσει, μεταμορφωμένο σε άγγελο, η τουρκική τηλεοπτική σειρά «Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής» που μπαίνει ανενόχλητα στα σπίτια μας για να μας «διδάξει» το οθωμανικό «μεγαλείο».

Με την έναρξη προβολής της σειράς στο τηλεοπτικό κανάλι ΑΝΤ1 το οποίο, τελείως συμπτωματικά, αφιερώνει καθημερινά μετά το κεντρικό δελτίο των ειδήσεων του, ώρες ολόκληρες σε τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που διαδέχονται η μία την άλλη, ένας Έλληνας πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας (Γιώργος Καραμπελιάς) έγραψε σε άρθρο του με τίτλο «Να απαντήσουμε στην πολιτ

Keywords
Τυχαία Θέματα