“Σκούπα” και στη Δυτική Ελλάδα

18:32 8/8/2012 - Πηγή: Olympia
Συνεχείς είναι οι συλλήψεις μεταναστών στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίοι επιχειρούν να ταξιδέψουν παράνομα μέσω των αεροδρομίων του Ακτίου και του Αράξου, αλλά και μέσω του λιμανιού της Πάτρας, προς χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

Ειδικότερα συνελήφθησαν στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτίου, επτά υπήκοοι Ερυθραίας και ένας Σουδανός, ηλικίας από 32 έως 32 ετών, εναντίον των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση και κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σύμφωνα

με την Αστυνομία, οι αλλοδαποί επέδειξαν, κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων, αυτοκόλλητες θεωρήσεις διαβατηρίων και ταυτότητες ιταλικών αρχών, οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια, ήταν πλαστές.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, μόνο τον περασμένο Ιούλιο συνελήφθησαν στα αεροδρόμια του Αράξου και του Ακτίου, περίπου 20 μετανάστες, που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα. Συνολικά τον Ιούλιο συνελήφθησαν στην Δυτική Ελλάδα 251 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα, καθώς και άλλα δύο, για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.

Όσον αφορά τους ελέγχους στο λιμάνι της Πάτρας, τις τελευταίες ημέρες συνελήφθησαν περί τους 15 παράνομους μετανάστες, υπήκοοι Αρμενίας, Μαρόκου, Μολδαβίας, Συρίας, Ιράκ και Γκάνας, ηλικίας από 19 έως 42 ετών, οι οποίοι επεχείρησαν να ταξιδέψουν με πλοία προς στην Ιταλία, επιδεικνύοντας κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Ακόμη, σύμφωνα με τη Αστυνομία, συνελήφθησαν το ίδιο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Πάτρας, τέσσερις Νορβηγοί, ένας Πακιστανός και δυο Αφγανοί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς τεσσάρων παράνομων μεταναστών στην Ιταλία.

Πηγή: enikos.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα