Δεν τιθασεύεται η πυρκαγιά στην Αρκαδία – Διακοπή κυκλοφορίας σε σημεία της εθνικής οδού

17:57 8/8/2012 - Πηγή: Olympia
Ενεργό και άκρως επικίνδυνο είναι το πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία, με τις εστίες σε Ανεμοδούρι και Ραψωμάτι να παραμένουν ανεξέλεγκτες, εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν σην περιοχή. Οι αρχές έχουν ήδη δώσει εντολή εκκενώσης των οικισμών Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι. Η πυρκαγιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης από το Ανεμοδούρι Αρκαδίας. Σημαντικά πύρινα μέτωπα είναι ακόμη ενεργά στο Σολωμό Κορινθίας και στα Καρδάμενα στην Κω, ενώ φωτιές εκδηλώθηκαν νωρίτερα σε Κορωπί και Πικέρμι, όπως και στο Άγιο Όρος

Εξαιτίας της φωτιάς στην Αρκαδία η εθνική οδός Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας

έχει κλείσει και στα δυο ρεύματά της, από το 178ο χλμ έως το 198ο χιλιόμετρο.

Με απόφαση του ΓΕΕΘΑ ενεργοποιείται το σχέδιο «Δευκαλίων» και η δεύτερη μοίρα αλεξιπτωτιστών έχει σπεύσει να βοηθήσει τους πυροσβέστες, που δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες.

Επί τόπου επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 45 τμήματα πεζοπόρο, 13 υδροφόρες δήμων, 3 ελικόπτερα και δυο αεροσκάφη.

Κατά τη χθεσινή επιχείρηση κατάσβεσης έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά (Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι).

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έκανε επείγουσα έκκληση να σταλούν υδροφόρες, ερπυστριοφόρα και μηχανοκίνητα της ΔΕΗ για την περιοχή του Λεονταρίου, όπου κατευθύνεται η φωτιά. Η κατάσταση πάντως παρουσιάζει βελτίωση τις τελαυταίες ώρες.

Σε «πύρινο κλοιό» ο Σολωμός Κορινθίας

Στις 2:30 τα ξημερώματα εκδηλώθηκε νέα εστία πυρκαγιάς στον Σολωμό Κορινθίας, όπου καίει πευκοδάσος και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, εν τούτοις οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις με αποτέλεσμα τη μάχη της πυρόσβεσης να δίνουν ισχυρές χερσαίες δυνάμεις με 37 πυροσβέστες, 19 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

Πάντως, αυτή τη στιγμή έχει σημειωθεί διακοπή κυκλοφορίας στα 2 ρεύματα ΕΟ Κορίνθου – Τριπόλεως από το 84ο έως το 100ό χλμ λόγω της πυρκαγιάς.

Εκκενώσεις ξενοδοχειακών μονάδων στην Κω

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Καρδάμενα στην Κω. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη εκκενωθεί τρία ξενοδοχεία στην περιοχή, καθώς οι φλόγες προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα.

Επί τόπου επιχειρούν 14 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Τις ενέργειές τους συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη.

Εστίες φωτιάς σε Πικέρμι και Κορωπί

Παράλληλα, φωτιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε στο Πικέρμι κοντά στη Λεωφόρο Μαραθώνος, όπως και στο Κορωπί, στην Αγία Μαρίνα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, καθώς και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.

Μάχη με τις φλόγες σε Όλυμπο, Ιεράπετρα, Μαγνησία, Οινούσσες και Άγιο Όρος

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη και οι φωτιές στον Όλυμπο στη θέση Παπά Αλώνι και στο Μύρτο Ιεράπετρας, με την δεύτερη να παρουσιάζει ύφεση. Yπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην Ανάβρα Μαγνησίας, όπως και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στις Οινούσσες, κοντά σε μοναστήρι.

Επίσης σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχ

Keywords
Τυχαία Θέματα