Ο Καστανιέντα και οι Γερμανοί

Από τον Πόρτα – Πόρτα

Δελτίο τύπου για την υπόθεση της Siemens

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, όπως είχε ανακοινώσει στη Βουλή την Πέμπτη 14 Απριλίου, απέστειλε έγγραφο προς την εταιρία SIΕMENS A.E.,με το οποίο η τελευταία καλείται να παράσχει εξηγήσεις, ενόψει της διερευνώμενης επιβολής κατά νόμο διοικητικών κυρώσεων σε βάρος της. Η παροχή εξηγήσεων αφορά παραβάσεις που αποδίδονται στη SIΕMENS A.E. με αποφάσεις της Γερμανικής Δικαιοσύνης και για τις οποίες έχουν ήδη

ασκηθεί ποινικές διώξεις από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας μας.

Στην κλήση, που επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή, τάσσεται η προβλεπόμενη από το νόμο σύντομη προθεσμία για την παροχή εξηγήσεων ενώπιον των Γενικών Γραμματέων Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιάννη Ιωαννίδη και Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης στη Βουλή, τη Μεγάλη Δευτέρα πρόκειται να κοινοποιηθεί επιστολή του στη Siemens με την οποία οι επικεφαλής της γερμανική εταιρίας θα κληθούν σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα να παράσχουν εξηγήσεις πάνω στη νομική βάση που δημιούργησε η κυβέρνηση για την επιβολή προστίμων.

Τις εξηγήσεις θα δώσουν ενώπιον των υπουργών Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, και στη συνέχεια θα μεσολαβήσει ένα διάστημα 10-15 ημερών και μέχρι τέλος Μαίου θα τους επιβληθούν τα πρόστιμα με βάση τις διατάξεις του νόμου για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΛΗ ??

ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ !!! ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΕ*… ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΑΧΤΗ. !!

«Οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί θα πρέπει να απολογηθούν, γιατί οι δικές τους εταιρείες είναι πρωταθλητές της διαφθοράς σε όλο τον κόσμο»…!!! ΣΤΟ ΡΕΣΛΕΡ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ?

“Η γερμανική πλευρά οφείλει να αποζημιώσει την ελληνική, ανεξαρτήτως της ποινικής έκβασης της υπόθεσης. Οι συνήθως κανοναρχούντες Γερμανοί θα πρέπει να απολογηθούν, γιατί οι δικές τους εταιρείες είναι πρωταθλητές της διαφθοράς σε όλο τον κόσμο”

“Ο πρωθυπουργός κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπερασπίζεται αυτά που πρέπει και κατά τον τρόπο που πρέπει”

“Η τιμωρία των ενόχων είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι του νόμου περί ευθύνης υπουργών ή του Συντάγματος”

“Η υποχρέωσή μας δεν σταματά εδώ, αλλά ο αγώνας είναι διαρκής για κατοχύρωση της διαφάνειας”

ΤΕΛΟΣ.. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗ ΜΙΖΕΝΣ ΕΙΧΕΣ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΥΡΔΕΛΑ.. ΤΥΧΑΙΟ ??71 σφραγίσεις και 128 επανασφραγίσεις οίκων ανοχής, λόγω παραβίασης των σφραγίδων.

“Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι εκμεταλλευτές των σφραγισμένων οίκων (μισθωτές, ιδιοκτήτες κ.λπ.), παραβιάζουν τις σφραγίδες και συνεχίζουν την παράνομη λειτουργία τους. Αυτό έχει ως συνέπεια το αρμόδιο γραφείο του δήμου να πραγματοποιεί συνεχείς επανασφραγίσεις”, αναφέρει στο έγγραφο ο Χάρης Καστανίδης.

Απο τον ενα ΧΑΡΟΥΛΗ στον ΑΛΛΟΝ…. η ΧΑΡΑ της ΧΑΜΕΝΗΣ μπαλλας…

Τις εκκρεμότητες στις σχέσεις του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, συζήτησαν στην συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στη Γερμανία ο υπουργός Επικρατείας Χάρης

Keywords
Τυχαία Θέματα