Ετσι θα τσακιστούν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που λυμαίνονται τη χώρα!

12:05 4/10/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Αιας

Η Κυβέρνηση της Τροικανίας λεηλατεί, μέσω του Μνημονίου, όχι μόνο την κοινωνία και την οικονομία, αλλά και τους θεσμούς της χώρας.

Η «λίστα Λαγκάρντ» ήταν ένα ιδιωτικό έγγραφο, αποφαίνεται συνταγματολόγος Βενιζέλος, που  λειτουργώντας  με βάση τους κανόνες του πελατειακού κράτους επιχείρησε να δικαιολογήσει την κατ’ ουσίαν υπεξαίρεσή της.

Η ιδιωτική κατοχή εγγράφων, που περιέχουν “αξιοποιήσιμες πληροφορίες”

παραπέμπει σε πρακτικές ιδιωτικοποίησης της κρατικής εξουσία. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι, η φοροδιαφυγή τελεί υπό προστασία, αλλά και πως το Κράτος αποτελεί παραμάγαζο της Διαπλοκής και των παρασιτικών συμφερόντων, που λυμαίνονται τη χώρα.

Η καθ’ έξιν συγκάλυψη οικονομικών σκανδάλων αποδεικνύει ότι το  διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό δε λέει να συνετισθεί. Ούτε τώρα, που πνέει τα λοίσθια.

Σε αυτή την οριακή για τη χώρα περίοδο, που τα «δουλόφρονα, αλλά ταυτόχρονα αδίστακτα ανθρωπάκια, ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες μιας ακόμη επιδρομής, αφού βεβαίως έχουν φροντίσει να περισώσουν τους στυλοβάτες του συστήματός τους, μια απαγορευμένη, από τα κυρίαρχα καθεστωτικά Μέσα, προσωπικότητα, η  Λούκα Κατσέλη, επισημαίνει τα αυτονόητα:

«Σε μείζον πολιτικό θέμα αναδεικνύεται η υπόθεση της απόκρυψης του περιβόητου cd, με τα ονόματα 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία. Ολοι όσοι ενεπλάκησαν στη διαχείριση του θέματος είναι έκθετοι στα μάτια των πολιτών.

Σε μια εποχή, που η κυβέρνηση επιβάλλει εξοντωτική φορολογία, περικόπτει τις κοινωνικές δαπάνες και εξαθλιώνει τους Ελληνες, η διαπίστωση ότι οι ισχυροί, που οφείλουν τη δύναμή τους στη φοροδιαφυγή και την καταλήστευση του δημοσίου χρήματος παραμένουν ατιμώρητοι, προκαλεί αγανάκτηση και σηματοδοτεί το τέλος του πελατειακού συστήματος εξουσίας,

Τώρα επιβάλλεται η ανασύνταξη και οργάνωση των γνήσιων προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, ώστε να χαράξουν έναν αξιόπιστο και φιλολαικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, αντιμετωπίζοντας, ταυτόχρονα, αποφασιστικά τη διαπλοκή και τα συμφέροντα που λυμαίνονται τη χώρα».


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα