Μάθε τη φοιτητούπολή σου | Βόλος

Ζητήσαμε από φοιτητές που σπουδάζουν στις μεγαλύτερες φοιτητουπόλεις να μας δείξουν τα κατατόπια, ώστε να κάνουμε πιο εύκολη τη φοιτητική ζωή των πρωτοετών μας που τώρα θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως ελεύθεροι ακαδημαϊκοί πολίτες. Μιλάει η εμπειρία του παλιότερου, γι’ αυτό πιτσιρίκο, δώσε βάση! Τα στέκια αλλάζουν, όπως και οι συνήθειές σου.

Βόλος / Μάθε τα κατατόπιαΑλέξανδρος ΠαντελάκηςΣτοιχεία επικοινωνίας : facebook.com/alexpant / twitter.com/alexpant
type="_moz" />Αν το πρωινό της Δευτέρας είδες το όνομα σου δίπλα σε κάποια σχολή του Βόλου τότε είσαι από τους πολύ τυχερούς γιατί όπως θα έχεις ακούσει ο Βόλος είναι από τις καλύτερες φοιτητουπόλεις με πολλές χιλιάδες φοιτητών . Αν η σχολή σου ανήκει στο πανεπιστήμιο των θεωρητικών σπουδών που βρίσκεται στην παραλία (Ιστορικό, Παιδαγωγικό, Ειδικής Αγωγής, Προσχολικής Εκπαίδευσης) τότε οι επιλογές σου είναι εκατοντάδες! Καλά διάβασες! Αν πάλι βρίσκεσαι στα υπόλοιπα πανεπιστήμια, η συγκοινωνία θα τα φέρει όλα δίπλα σου, χώρια του ότι απολαμβάνεις τα μοναδικά τσιπουράδικα που βρίσκονται μια ανάσα από τη σχολή σου.
ΚΑΦΕΔΕΣ-ΠΟΤΑ-ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΑγκαλιά με τη σχολή των θεωρητικών σπουδών υπάρχουν πολλές καφετέριες καθώς περπατάς τον πλακόστρωτο δρόμο πίσω από το πανεπιστήμιο με θέα τη θάλασσα. Το ίδιο συμβαίνει και απέναντι από τη σχολή επί της Ιάσονος. Αν πάλι κουράζεσαι εύκολα με τα καφεδάκια και δε σταματάς να κοιτάς το ρολόι για να φτάσει η ώρα του ποτού, τότε και πάλι είσαι τυχερός γιατί έχεις σε πολύ κοντινή απόσταση και μόλις δυο δρόμους πιο πάνω (Οδός Ερμού), στην πλατεία που βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, πολλά σταυροδρόμια γεμάτα με μπαράκια με κάθε είδους μουσικής και για όλες τις προτιμήσεις. Να σημειωθεί ότι έναν δρόμο πιο πάνω από εκεί υπάρχουν στο σταυροδρόμι καφετέριες για τα πρωινά που δεν θα έχεις μάθημα και δεν θα θες να βρίσκεσαι και πολύ κοντά στη σχολή. Οι τιμές γενικότερα κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα σε αυτά τα μέρη ενώ τα περισσότερα μπαράκια απασχολούν και φοιτητές. Για ακόμη πιο δυνατές καταστάσεις όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα κλαμπ που από το φθινόπωρο φέρνουν κάθε εβδομάδα και από έναν καλλιτέχνη. Σίγουρα έξω από τη σχολή, στις κολώνες και στα δέντρα θα βρίσκονται αφίσες με τα events. Kαι αυτά είναι πολύ κοντά, στην οδό Δημητριάδος!
ΕΞΟΔΑΕνοίκια-Περιοχές-Φτηνές λύσειςΜια πολύ καλή περιοχή για να μείνεις είναι αυτή κοντά στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου η οποία είναι ορατή από το πανεπιστήμιο καθώς βρίσκεται κοντά στη θάλασσα. Τα νοίκια εκεί δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά καθώς υπάρχουν τιμές για γκαρσονιέρες από €180. Φυσικά θα πρέπει να επιστρατεύσεις την πειθώ σου για να κάνεις και ένα καλό παζάρι. Για ένα νέο σπίτι επιπλωμένο τα νοίκια πάνε πάνω από €250 ευρώ σε πολλές περιπτώσεις. Να σημειωθεί ότι στην οδό Πολυμέρη υπάρχει ό,τι θα χρειαστείς για τα βασικά είδη, ακόμα και νοσοκομείο (μακριά από ‘μας). Για τα πανεπιστήμια εκτός παραλίας θα πρέπει να ψάξεις στη Νέα Ιωνία και στις κοντινές περιοχές. Από εκεί και πέρα όσο πιο μακριά
Keywords
Αναζητήσεις
posi apostasi einai metamorfosi panepistimio voloy, η καλύτερη φοιτητούπολη
Τυχαία Θέματα
iNews > Blogs > mycampus.gr
Μάθε, | Βόλος,mathe, | volos