Θετική η Μόσχα στην προοπτική μείωσης των τιμών φυσικού αερίου

Θετική εμφανίζεται σύμφωνα με πληροφορίες η Μόσχα στην προοπτική επανεξέτασης της τιμής του φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Οπως μετέδωσε το Mega, o Αντ. Σαμαράς -επανερχόμενος στην σχετική επιστολή που είχε στείλει τον Αύγουστο στον Βλαντιμίρ Πούτιν, έθεσε το ζήτημα της μείωσης των τιμών στο φυσικό αέριο και στον Ρώσο

ΥΠΕΞ, από τον οποίο, κατά τις ίδιες πηγές, έλαβε την απάντηση ότι η Ρωσία «αντιμετωπίζει το θέμα θετικά».

Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν και οι ιδιωτικοποιήσεις, λόγος για τον οποίο βρίσκεται άλλωστε στην Ελλάδα ο ισχυρός άνδρας των ρωσικών σιδηροδρόμων -και στενός συνεργάτης του προέδρου Πούτιν- Βλαντιμίρ Γιακούνιν.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τις επαφές που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ο ρώσος Υπουργός Εξωτερικών διεμήνυσε σε όλους τους τόνους την πρόθεση της Μόσχας να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση.

«Συντασσόμαστε με τις προσπάθειες της κυβέρνησής σας να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες στην οικονομία. Σημειώνουμε την πρόοδο και θα υποστηρίξουμε κάθε προσπάθειά σας κάνοντας ό,τι μπορούμε μέσω ηθικών τρόπων αλλά και προάγοντας την εμπορική και οικονομική μας συνεργασία» τόνισε στις δηλώσεις του ενώπιον των δημοσιογράφων, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Παραμένουμε σε πορεία συνεργασίας και θα την απολαύσουμε σε όλους τους τομείς στους οποίους οι Ελληνες φίλοι μας είναι έτοιμοι να συμμετέχουν. Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι οι Ρώσοι που επισκέπτονται την Ελλάδα αυξάνονται και φέτος είναι σημαντικό ότι ο αριθμός τους θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Θα είναι χαρά μας να υποδεχθούμε περισσότερους Ελληνες στη Ρωσία» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σας υποδέχομαι στην Ελλάδα. Η Ρωσία είναι μία χώρα με την οποία έχουμε σημαντικούς ιστορικούς δεσμούς επί μεγάλη περίοδο, όπως και κοινά συμφέροντα. Οταν ο πρέσβης μας, προ ολίγων ημερών, διαπιστεύθηκε επισήμως στον Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι έχουμε παραδοσιακά στενή συνεργασία. Νομίζω ότι αυτή η στρατηγική σχέση είναι πολύ σημαντική και για τις δύο χώρες, καθώς και σημαντικό στοιχείο στην εξωτερική μας πολιτική.

Πιστεύω ότι διαθέτουμε την πολιτική βούληση να κινητοποιήσουμε τις διμερείς σχέσεις μας και να τις φέρουμε στο επιβεβλημένο επίπεδο. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την έλευσή σας στην Αθήνα».

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ για την τουριστική συνεργασία των δύο χωρών, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Ο τομέας του τουρισμού είναι πολύ σημαντικός καθότι, πιστέψτε με, ένα ξένο νόμισμα που πέφτει σαν βροχή σε μία αφυδατωμένη οικονομία είναι πολύ σημαντικό. Πραγματικά σας ευχαριστούμε γι’ αυτό».
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα