Νέα συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου το απόγευμα στο Μαξίμου

Για τις 6 μ.μ. το απόγευμα της Τετάρτης προγραμματίστηκε νέα συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, μία μόλις εβδομάδα μετά το τελευταίο ραντεβού τους πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται

λίγα 24ωρα πριν από την επιστροφή των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα αλλά και λίγα 24ωρα μετά το πολιτικό ζήτημα που προέκυψε με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα που πρώτος εξέφρασε τη θεωρία περί «εγκληματικής οργάνωσης» για το ΠΑΣΟΚ.

Στο θέμα των διαβουλεύσεων με την τρόικα στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή. Ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων αρχίζει τη Δευτέρα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου αλλά και ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα θα βρεθεί το χρηματοδοτικό κενό για το 2014, για το οποίο οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκτιμούν ότι θα επιτευχθεί σημείο προσέγγισης εντός του Νοεμβρίου.

Μόλις την περασμένη Τετάρτη οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν ξανασυναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και συμφώνησαν στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας. Εκτοτε ωστόσο έχουν προκύψει μια σειρά από ζητήματα, τόσο με τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την προγραμματική συμφωνία, όσο και μετά τις δηλώσεις του Απ. Τζιτζικώστα που προκάλεσαν νέες ενδοκυβερνητικές τριβές.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα