Ενοχος ο βιαστης που συγκλονισε τη νοτια αφρικη...

Ένοχος κρίθηκε από δικαστήριο της Νότιας Αφρικής ο 21χρονος Γιοχάνες Κάνε για το βιασμό, τον ακρωτηριασμό και τη δολοφονία μιας 17χρονης. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τη χώρα...

Η σορός του 17χρονου θύματος, της Ανίν Μπόισεν, βρέθηκε σε εργοτάξιο στην πόλη Μπρέντ ασντορπ, 130 χλμ. ανατολικά του Κέιπ Τάουν, τον Φεβρουάριο. Έφερε πολλαπλά τραύματα, περιλαμβανομένης μιας τεράστιας πληγής από το στομάχι της ως τα γεννητικά της όργανα.
Ο Γιοχάνες Κάνα ομολόγησε τον βιασμό της Μπόισεν, αλλά αρνήθηκε ότι την κατακρεούργησε. Η ανακοίνωση
της ποινής του αναμένεται να γίνει αύριο.
Ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα είχε εκφράσει τον αποτροπιασμό του για το έγκλημα και κάλεσε να επιβληθεί η μέγιστη ποινή σε βάρος του δράστη ή των δραστών του βιασμού της Μπόισεν.
Σημειώνεται ότι στη Νότια Αφρική καταγράφεται ένα από τα χειρότερα επίπεδα σεξουαλικής βίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία στη Νότια Αφρική των 53 εκατ. κατοίκων αναφέρονται 180 βιασμοί την ημέρα, αν και ο πραγματικός αριθμός τέτοιων σεξουαλικών επιθέσεων πιστεύεται ότι είναι κατά πολύ υψηλότερος. Ελάχιστοι από τους δράστες τέτοιων επιθέσεων συλλαμβάνονται και μόλις το 12% εξ αυτών καταδικάζεται από δικαστήρια.
Το περιστατικό με τη δολοφονίας της 17χρονης πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία διαμαρτυρίας για τους βιασμούς τα τελευταία χρόνια στη Νότια Αφρική.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα