Συνεργασία του δήμου Αθηναίων και της Νορβηγίας για τη στήριξη 3.600 οικογενειών

Μεγάλη ανταπόκριση βρίσκει η πρώτη μέρα διανομής κουπονιών σε συνολικά 3.600 οικογένειες, στο πλαίσιο του νέου καινοτόμου προγράμματος που εφαρμόζει ο δήμος Αθηναίων, με τη χρηματοδότηση των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

«Με την έναρξη, σήμερα, της διανομής κουπονιών υλοποιείται μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες κοινωνικής αλληλεγγύης, με εταίρους το δήμο Αθηναίων και τις χώρες του ΕΟΧ με επικεφαλής τη Νορβηγική κυβέρνηση, οι οποίες δείχνουν την εμπιστοσύνη τους, στην

πολιτική κοινωνικής συνοχής που αναπτύσσει η δημοτική αρχή της Αθήνας» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι όσο οι συνέπειες της κρίσης επιμένουν, τόσο ο ρόλος των πόλεων θα παραμένει κρίσιμος για τη στήριξή τους.

Το πρόγραμμα, ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, αποσκοπεί στην άμεση ενίσχυση περισσότερων από 8.000 συμπολιτών μας, οι οποίοι υποστηρίζονται από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, με τη διάθεση κουπονιών αξίας 40 ευρώ, που κλιμακωτά θα φτάνουν τα 160 ευρώ τη φορά, αναλόγως με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας. Οι δικαιούχοι μπορούν να εξαργυρώσουν τα κουπόνια σε καταστήματα λιανικής πώλησης στα όρια των δήμου Αθηναίων, αγοράζοντας τρόφιμα και άλλα είδη της επιλογής τους. Συμμετέχουν, μετά από δημόσια πρόσκληση, οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Το νέο αυτό πρόγραμμα στήριξης ευπαθών ομάδων από το δήμο Αθηναίων, εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από το μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Είναι ένα πρόγραμμα που αφορά μοναχικά άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά. Το πρόγραμμα σέβεται την αξιοπρέπεια των ωφελουμένων και τους αφήνει ανοικτό το δικαίωμα της επιλογής.

Η πρώτη φάση της διανομής κουπονιών, που αφορά 1.100 συμπολίτες μας, ξεκίνησε σήμερα το πρωί στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας με τη συμμετοχή και αρωγή δεκάδων εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, υπαλλήλων του ΚΥΑΔΑ και άλλων φορέων. Η ανταπόκριση των ωφελουμένων πολιτών υπήρξε μεγάλη. Η διανομή κουπονιών θα συνεχιστεί και αύριο το πρωί (8.00- 14.00) και θα επαναληφθεί στις 5/1 και 7 – 12 Ιανουαρίου. Για την υλοποίηση του προγράμματος ο δήμος συνεργάστηκε για μία ακόμη φορά παραγωγικά με την Κοινωνία των Πολιτών αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

The post Συνεργασία του δήμου Αθηναίων και της Νορβηγίας για τη στήριξη 3.600 οικογενειών appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα