Απώλεια θέσεων εργασίας αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλει φόρο 20% στα κανάλια

Στόχος τα έσοδα να διατεθούν για την επαναπρόσληψη του προσωπικού της ΕΡΤEmail αναγνώστη

Νέο χτύπημα στο χώρο της τηλεόρασης και της διαφήμισης προ των πυλών. Μόλις πήγε να ανασάνει λίγο η αγορά, κινδυνεύει τώρα με ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Αιτία η πιθανή επιβολή του «έκτακτου φόρου τηλεόρασης». Ο φόρος είχε προληφθεί από το 2010 στο Μνημόνιο αλλά οι κυβερνήσεις τελικά δεν τον επέβαλαν

μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν κι άλλοι άνθρωποι τις δουλειές τους σε έναν κλάδο που είχε πληγεί πολύ σκληρά ήδη. Μιλάμε για έξτρα (πέρα από τους άλλους φόρους!) 20% πάνω στην αξία κάθε τηλεοπτικής διαφήμισης. Αυτό σημαίνει τεράστια επιβάρυνση για διαφημιζόμενους, διαφημιστικές εταιρίες και κανάλια που θα οδηγήσει αναγκαστικά σε νέο γύρο περικοπών και απολύσεων.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει περάσει κάποια ρύθμιση για αναβολή του φόρου για το 2015. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει κυβέρνηση, έχει υποσχεθεί ότι θα τον επιβάλει έτσι κι αλλιώς! Στόχος τους είναι τα έσοδα από το φόρο αυτό να χρησιμοποιηθούν για την επαναπρόσληψη προσωπικού της ΕΡΤ! Δηλαδή, δεν πειράζει αν χτυπηθεί η αγορά της διαφήμισης και της τηλεόρασης, αν απολυθούν γραφίστες και κειμενογράφοι και εργαζόμενοι σε κανάλια και χάσουν τη δουλειά τους ηθοποιοί, σκηνοθέτες και τεχνικοί! Το ζητούμενο είναι να βολευτούν στην ΕΡΤ δημοσιογράφοι και υπάλληλοι.

The post Απώλεια θέσεων εργασίας αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλει φόρο 20% στα κανάλια appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα