Συνάντηση του ΠτΔ με UNICEF

…με την Περιφερειακή Διευθύντρια και την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής

Μια σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε την Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF, κα Afshan Khan και την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, κα Σοφία Τζιτζίκου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στη UNICEF, παρά την μεγάλη κοινωνική και οικονομική κρίση, την οποία αντιμετωπίζει και παράλληλα πραγματοποιεί στο ακέραιο όσα απαιτούνται, ιδιαίτερα για τα παιδιά πρόσφυγες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι απαράδεκτο για τον πολιτισμό μας και ιδίως από τη στιγμή που διανύουμε τον 21ο αιώνα, με τόσο συσσωρευμένο πλούτο και με τέτοια τεχνολογική εξέλιξη, να υπάρχουν τόσα παιδιά που έχουν πληγεί από τη φτώχεια και την πείνα, τόσα παιδιά που έχουν πέσει θύματα του πολέμου και της προσφυγιάς.

Όπως ξεκαθάρισε, είναι ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένας διεθνής και ιδίως ευρωπαϊκός συναγερμός για την αποκατάσταση των αρχών και των αξιών του ανθρωπισμού, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και τόνισε ότι στον τομέα αυτόν η UNICEF έχει και μπορεί να παίξει έναν κομβικό ρόλο. Υπογράμμισε επίσης το σημαντικό ρόλο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF στην προαγωγή και προστασία των δικαιωμάτων όλων των παιδιών.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF κα Afshan Khan ευχαρίστησε από την πλευρά της, στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον ελληνικό λαό για την αμέριστη γενναιοδωρία που έχει δείξει και για τη ζεστή φιλοξενία που έχει προσφέρει στους πρόσφυγες και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Η κα Τζιτζίκου με τη σειρά της, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υποστήριξη και ενίσχυση των δράσεων της UNICEF και του προσέφερε την έκθεση της UNICEF για την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα το 2017, η οποία αναδεικνύει το πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τα δικαιώματα των παιδιών, καθώς και έναν ζωγραφικό πίνακα φιλοτεχνημένο από μαθητές Δημοτικού σχολείου του Φαλήρου σε συνεργασία με εικαστικούς, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τους Πρόσφυγες (20 Ιουνίου).

The post Συνάντηση του ΠτΔ με UNICEF appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα