Πέθανε η αιωνόβια γιαγιά της Κεφαλονιάς

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην Κεφαλονιά ο θάνατος από φυσικά αίτια της αιωνόβιας Στέλλας που συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του στο νησί, για να δει ιδίοις όμμασι τις ζημιές που προκάλεσε ο Εγκέλαδος.

Η γιαγιά Στέλλα, όπως έγινε γνωστή από τις ανταποκρίσεις στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 103 ετών.

Οπως μετέδωσε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης το Kefaloniapress.gr, η αιωνόβια γιαγιά ήταν διαυγέστατη μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της.

«Τρέμει»

ακόμη η γη

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:38 το πρωί στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Μιλώντας στον Σκάι, ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι η δόνηση εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία που άρχισε στις 26 Ιανουαρίου.

Ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι ο σεισμός αυτός αποφορτίζει την περιοχή, ενώ επανέλαβε ότι για αρκετά μεγάλο χρονικό θα έχουμε τέτοιες δονήσεις.
«Θέλουμε αυτές τις δονήσεις για να υπάρξει μια εκτόνωση» είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα