Με επιτυχία συμμετείχε το Ε.Κ.Α.Β. στην άσκηση ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 2014

Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη άσκηση ετοιμότητας, με το κωδικό όνομα Πυθαγόρας, στο κτίριο του Σ.Δ.Ο.Ε. επί της οδού Πειραιώς με τη συμμετοχή του Ε.Κ.Α.Β., του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και της Αστυνομίας.

Βάσει του σεναρίου, στο κτίριο του Σ.Δ.Ο.Ε. εκδηλώθηκε μεγάλη έκρηξη και στη συνέχεια πυρκαγιά. Υπό αυτές τις συνθήκες το Ε.Κ.Α.Β. επενέβη εφαρμόζοντας τις διαδικασίες που προβλέπονται

στα σχέδια πολιτικής προστασίας για την διαχείριση απωλειών υγείας (Σ.Δ.Α.Α.), με στόχο την ασφαλή μεταφορά των τραυματιών.

Η αντιμετώπιση του συμβάντος ήταν επιτυχής και με πλήρη επιχειρησιακή αρτιότητα, αφού οι διασώστες, οι νοσηλευτές αλλά και οι γιατροί του Ε.Κ.Α.Β., επιδεικνύοντας μεγάλη ετοιμότητα, στηρίχθηκαν στην εφαρμογή ενός πλήρους συστήματος διαλογής, αντιμετώπισης και τελικής διακομιδής των θυμάτων. Παράλληλα, στην άσκηση Πυθαγόρας 2014, χρησιμοποιήθηκαν 2 οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικών Καταστροφών (Ε.Τ.Ι.Κ.) & 2 ασθενοφόρα.

Στόχος της άσκησης ήταν τόσο η ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων αλλά και η δοκιμασία της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των διαδικασιών αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.

Στην άσκηση Πυθαγόρας 2014, από πλευράς του Ε.Κ.Α.Β., παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για θέματα εκπαίδευσης κος Αριστομένης Συγγελάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα