«Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν συνεργασίες ή αλαζονικότητα»

«Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν στις εκλογές να θέλουν συνεργασίες ή αλαζονικότητα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνέντευξη τύπου που δίνει στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 80ής ΔΕΘ.

Ο κ.Μεϊμαράκης πρόσθεσε επίσης ότι οι

πολίτες πρέπει να αποφασίσουν επίσης αν θέλουν να «πάμε μπροστά ή πίσω». Ο λαός θα πρέπει να κρίνει και να συγκρίνει και τις υποσχέσεις που του έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου.

Σε ερώτηση γιατί επιμένει να θέλει ως κυβερνητικό εταίρο τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε:«γιατί τέτοια εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να μην θέλει να μπει μέσα σε μία κυβέρνηση; Γιατί δεν ανταποκρίνεται θετικά; Γιατί θέλει να μείνει έξω. Για να το γυρίσει μετά αντιμνημονιακός;».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε πως αν είναι Πρωθυπουργός δεν φαντάζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα θελήσει να έχει κάποια θέση στην κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. «Αν θέλει όμως να είναι αντιπρόεδρος θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει στην Εθνική Ομάδα διαπραγμάτευσης που θα φτιάξει – στην περίπτωση που η ΝΔ είναι κυβέρνηση. «Δεν θα είναι εθνικά σωστό να μην μετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας στην Εθνική Ομάδα διαπραγμάτευσης».

Για το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιες δημοσκοπήσεις ο κ.Μεϊμαράκης απάντησε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι κάλπες.

Ο κ.Μεϊμαράκης αναρωτήθηκε επίσης από πού ασκεί σταθερότητα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Το κείμενο των «53″ είναι χειρότερο από αυτό της αριστερής πλατφόρμας» σημείωσε.

Αν ο κ.Τσίπρας δεν συμφωνήσει σε 5-6 πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει την κοινωνική του βάση και θα επιστρέψει στα παλιά ποσοστά απ” όπου ξεκίνησε, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο ερώτημα αν σε μία κυβέρνηση ΝΔ θα συμμετάσχουν στελέχη και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ.Μπαλτάς, ο κ.Μεϊμαράκης απάντησε: «Αν ο κ.Μπαλτάς σ” αυτά που προτείνουμε, συμφωνήσει, τότε ο ίδιος θα έχει πρόβλημα, που θα κληθεί να τα εφαρμόσει…Θα έχει μία ασυνέπεια…». Ο Πρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε πως αυτή την ώρα δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε μία κυβέρνηση ΝΔ. «Αν υπάρξει θα είναι κάτι πολύ θετικό».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο ο κ.Μεϊμαράκης είπε ότι αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Αλλωστε, πρόσθεσε σε κάποιους κλάδους υπάρχουν ανάγκες.

Σημασία έχει όχι πόσο διαπραγματεύεσαι αλλά το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης υπογράμμισε ο κ.Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερώτηση. «Λέει ο Αλέξης Τσίπρας ότι διαπραγματεύτηκε 17 ώρες, και;».

Η ψήφος διαμαρτυρίας, τιμωρίας, η αποχή δεν δίνει λύση και μάλιστα κοστίζει τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τους πολίτες και τους νέους να συμμετάσχουν στις εκλογές, να συγκρίνουν. «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Πρέπει να έρθουν με ψήφο εμπιστοσύνης». Αν τα σκεφτούν όλα αυτά, είπε ο κ.Μεϊμαράκης, τότε θα ψηφίσουν ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τις Σκουριές, ο κ.Μεϊμαράκης ανέφερε ότι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος θα πήγαινε στις Σκουριές. «Δεν πήγα για να μην ρίξω λάδι στη φωτιά. Αν ήμουν δημαγωγός θα ήταν πολύ εύκολο να το κάνω. Αυτός είμαι και έτσι θέλω να κυβερνήσω».

Στην ερώτηση αν η ΝΔ δεν επικρατήσει στις εκλογές και στο αν θα συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Μεϊμαράκης απάντησε πως «είμαστε στη μάχη. Εμείς πάμε για να κερδίσουμε. Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post «Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν συνεργασίες ή αλαζονικότητα» appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα