Η υπέροχη ιστορία του Στιβ Μπουσέμι μετά τις επιθέσεις της 11/9

Ο Αμερικανός ηθοποιός έδωσε το καλό παράδειγμα προσπαθώντας να διασώσει τους συνανθρώπους του στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων
Όλοι γνωρίζουμε το αστείρευτο ταλέντο του Στιβ Μπουσέμι. Ο άνθρωπος είναι πραγματικός χαμαιλέοντας. Με την ίδια ευκολία μπορεί να υποδυθεί το ισχυρό και διεφθαρμένο Ρεπουμπλικάνο Νάκι Τόμπσον (“Boardwalk Empire”), τον κακοποιό Mr. Pink (“Reservoir Dogs”), τον μανιακό δολοφόνο Γκάρλαντ Γριν (“Con Air”) ή τον ξάδελφο του αρχιμαφιόζου Τόνι Σοπράνο που προσπαθεί πλέον να βρει τα βήματά του

μετά την αποφυλάκισή του (“The Sopranos” – μία σειρά στην οποία ο Μπουσέμι σκηνοθέτησε κιόλας μερικά επεισόδια). Όταν θέλει να κάνει χαβαλέ, παίζει και κανέναν περιθωριακό ρόλο σε κάποια ταινία του Άνταμ Σάντλερ και κλέβει την παράσταση.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος για τον Μπουσέμι είναι το επάγγελμά του προτού επιλέξει την ηθοποιία και πώς αυτό συνδέθηκε με τη δράση του μετά τα θλιβερά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Στιβ έχει περάσει από την πυροσβεστική της Νέας Υόρκης. Εισήλθε στο σώμα το 1980 και υπηρέτησε για τέσσερα χρόνια στη Μικρή Ιταλία του Μανχάταν (ο ίδιος έχει πατέρα Ιταλό). Αυτό το παρελθόν του τον έχει κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητο απέναντι στα θέματα των πρώην αδελφών του και του έδωσε κίνητρο να επανενταχθεί στις γραμμές τους για λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους, προκειμένου να βάλει και αυτός ένα χέρι στην επιχείρηση διάσωσης.

Ο ίδιος έχει επιλέξει να μην πολυμιλά για αυτό. Ωστόσο, οι συνάδελφοί του αποφάσισαν να το κάνουν. Η σελίδα των πυροσβεστών της Νέας Υόρκης, Brotherhood of fire, η οποία πλέον αριθμεί περισσότερα από 145.000 μέλη, έχει αναρτήσει μία εικόνα με ένα headshot του Μπουσέμι, μία φωτογραφία του επί τω έργω μετά την 11/9 και μία φωτογραφία με τα διακριτικά του τμήματος στο οποίο υπηρέτησε. Από κάτω υπάρχει ένα άκρως διαφωτιστικό σχόλιο:

«Έπειτα από τις 11/9/2001 ο Αδελφός Μπουσέμι επέστρεψε στο FDNY Engine 55 [σσ. το τμήμα όπου είχε υπηρετήσει τη δεκαετία του 1980]. Στις 12 Σεπτεμβρίου και για αρκετές ημέρες που ακολούθησαν, ο Αδελφός Στιβ δούλεψε 12ωρες βάρδιες μαζί με άλλους πυροσβέστες σκάβοντας και ψάχνοντας μέσα στα ερείπια του World Trade Center για επιζώντες. Πολύ λίγες φωτογραφίες είναι διαθέσιμες, ενώ δεν υπάρχει ούτε μία σχετική συνέντευξη, καθώς ο ίδιος αρνήθηκε. Δεν ήταν εκεί για τη δημοσιότητα.

»Το 2003 παρέθεσε ομιλία σε μία διαδήλωση του σωματείου, υποστηρίζοντας υψηλότερους μισθούς για τους πυροσβέστες και αποτροπή των λουκέτων σε πυροσβεστικούς σταθμούς. Συνελήφθη μαζί με άλλους πυροσβέστες.

»Ελάχιστα γνωστό είναι επίσης ότι το 2012 ο Αδελφός Μπουσέμι πήγε στο Μπρίζι Πόιντ της Νέας Υόρκης και βοήθησε αθόρυβα στις προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών που άφησε πίσω του ο τυφώνας Σάντι.

»Μία φορά αδελφός, πάντα αδελφός!

»Απλά για να είμαστε σαφείς… αυτός ο τύπος είναι badass!»

Από τη δική του πλευρά, ο Μπουσέμι έχει επίσης να πει μία καλή κουβέντα για τους αδελφούς του: «Οι πυροσβέστες είναι εξαιρετικοί στο να βοηθούν τους άλλους», είπε σε μία συνέντευξη στο CBS πέρυσι. «Αλλά δεν ξέρουν πάντα ότι και οι ίδιοι έχουν ανάγκες. Η πρώτη τους αντίδραση είναι ‘ο διπλανός μου είναι σε χειρότερη θέση, ξέρεις’».

Με πράξεις, όχι με λόγια, ο Στιβ Μπουσέμι αποδεικνύει ότι ήρωας δεν μπορείς να γίνεις μόνο μπροστά στην κάμερα, αλλά και πίσω από αυτή, δίνοντας το καλό παράδειγμα σε ολόκληρη την κοινωνία που το έχει τόσο πολύ ανάγκη.
Πηγή protothema.gr

The post Η υπέροχη ιστορία του Στιβ Μπουσέμι μετά τις επιθέσεις της 11/9 appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα