Οι εκλογές στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, η ΕΣΗΕΑ και τα προβλήματα ασφάλισης

Οι πρόσφατες εκλογές στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου έφεραν στην επιφάνεια τα χρόνια προβλήματα και κυρίως όσα περιστρέφονται γύρω από την ασφάλιση των μελών του! Διότι η ΕΣΗΕΑ πετάει έξω ακόμη και τους έλληνες δημοσιογράφους με το που εισέρχονται στο ξένο μέσο!

Το πρόβλημα όμως είναι πιο περίπλοκο από όσο φαντάζει, αφού οι ξένοι ανταποκριτές ανήκουν στο ΤΑΥΣΙΤ! Επειδή όμως οι εταιρίες δεν είναι

ελληνικές, υποχρεούνται να πληρώνουν όλες τις εισφορές από την τσέπη τους σαν να κάνουν αυτασφάλιση (όπως θα έκαναν αν ήταν στο ΤΕΒΕ)!

Σημειώνεται ότι παλαιότερα αρκετοί ήταν εκείνοι που είχαν προσπαθήσει να μπουν στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΕΟΑΠ, αλλά δεν τους έκαναν δεκτούς. Ακόμη κι αυτοί όμως που ήταν παλαιότερα σε ελληνικά Μέσα και κατ’ επέκταση στην ΕΣΗΕΑ, ο ΕΔΟΕΑΠ – ως γνωστόν, τους πετάει έξω μόλις συνεργαστούν με ξένο Μέσο!

Σε αυτό το σημείο, πηγές που γνωρίζουν εις βάθος το θέμα, διαπιστώνουν ότι υπάρχει νομικό κώλυμα, αφού έτσι όπως είναι η νομοθεσία δεν καλύπτονται ούτε από το ΤΑΥΣΙΤ… συγκεκριμένα λέγεται ότι το καταστατικό του σχετικά με τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους δεν ήταν σωστό.

Συμπερασματικά λοιπόν, το νέο προεδρείο μεταξύ άλλων θα πρέπει να αντιμετωπίσει κι αυτό το θέμα. Ήδη λέγεται ότι ορισμένα μέλη έχουν καταφύγει στο ΙΚΑ προκειμένου να πληρώσουν λιγότερα… Ούτως ή άλλως και, το ΤΑΥΣΙΤ δεν έχει κάποιο «τρελό» πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης, αφού ανήκει στον ΕΟΠΥΥ!

Keywords
Τυχαία Θέματα