«Έδωσαν»… πρόωρα το Όσκαρ στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

«Γκάφα» σε ρεπορτάζ του CNN έφερε ως νικητή του βραβείου για τον Α’ ανδρικό ρόλο, τον πρωταγωνιστή του «Λύκου της Wall Street», όμως η αλήθεια ήταν άλλη…

«Άνθρακες ο θησαυρός». Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, κάπως έτσι και οι «οπαδοί» του, στο άκουσμα της είδησης ότι η… γκάφα του CNN εν όψει της τελετής απονομής των Όσκαρ,

δεν σημαίνει και ότι ο αγαπημένος ηθοποιός του Μάρτιν Σκορσέζε θα κατακτήσει το πολυπόθητο χρυσό αγαλματάκι.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: όλα ξεκίνησαν, όταν, κατά τη διάρκεια της προβολής, από το αμερικανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο, ενός ρεπορτάζ για τις προετοιμασίες εν όψει της μεγάλης βραδιάς των Όσκαρ, στις τηλεοπτικές οθόνες εμφανίστηκε μία πλακέτα, που έγραφε: «Και το όνομα αυτού… Λεονάρντο Ντι Κάπριο, για το ρόλο του στην ταινία «Ο Λύκος της Wall Street»».

Αμέσως, η φωτογραφία έκανε το γύρο του Διαδικτύου, με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να μιλούν για μεγάλη «γκάφα», μόλις δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη της τελετής των Όσκαρ.

Αυτό, ωστόσο, που αρχικά εμφανίστηκε ως «γκάφα», δεν ήταν τελικά τίποτα περισσότερο από την «αποκάλυψη» της διαδικασίας ότι ανάλογες εγχάρακτες πλακέτες δημιουργούνται για όλους τους υποψηφίους και για κάθε κατηγορία.

Μετά το τέλος της τελετής και την ανακοίνωση των νικητών, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Ακαδημίας ήδη από το 2010, που εξηγεί την όλη διαδικασία, οι πινακίδες των χαμένων καταστρέφονται και ανακυκλώνονται.
Πηγή protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα