Οι αγαπημένοι προορισμοί των «επωνύμων» (εικόνες)

Το ENIMEROSI24 βαθμολογεί και ξεμπροστιάζει

Όλα ξεκίνησαν από το αφιέρωμα της «Athens Voice» με τις μερικές δεκάδες γνωστούς και άγνωστους στην κοινή γνώμη τύπους που έγραψαν για τον αγαπημένο τους καλοκαιρινό προορισμό. Διαβάσαμε το τεύχος και βγάλαμε ορισμένα συμπεράσματα που δεν μεταφέρονται, μοιραία λοιπόν τα μοιραστήκαμε με τους φίλους μας το περασμένο Σαββατοκύριακο… Το Enimerosi24 όμως ήθελε με κάποιο τρόπο να δείξουμε το αφιέρωμα

του περιοδικού και ας έχουμε φάει στη μάπα ένα σωρό αντίστοιχα. Είπαμε λοιπόν να ξεχωρίσουμε ορισμένες περιπτώσεις να τις σχολιάσουμε και να τις βαθμολογήσουμε. Το κάναμε. Για τα κριτήρια με τα οποία επιλέξαμε τα πρόσωπα, διαβάστε στο τέλος.

Θωμαΐς Απέργη, τραγουδίστρια

ΤΗΝΟΣ

Με τίτλο, «Wild is the wind» που σημαίνει, άγριος άνεμος, η τραγουδίστρια επιστρατεύει αρχικά την όσφρηση για να βάλει τον αναγνώστη στο παιχνίδι και αφού τον κερδίσει στη συνέχεια με την πένα της περιγράφει μοναδικά, σαν άλλος ιμπρεσιονιστής ζωγράφος αυτό που βλέπει και θυμάται μπαίνοντας στο λιμάνι της Τήνου: από τις μοβ βοκαμβίλιες έως τους περιστεριώνες!

Στο κείμενο που υπογράφει η τραγουδίστρια, αποκαλύπτει τα προσωπικά της δεδομένα σχετικά με την πίστη της στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, μάς ταξιδεύει σε άγνωστα γαστριμαργικά μονοπάτια, αναλώνεται σε αναφορές για την τύχη της να μεγαλώσει στο συγκεκριμένο νησί και, δεν αποφεύγει να το συγκρίνει με την «Έξαλλη Μύκονο απέναντι»!

Βαθμολογία

Κείμενο (αν το έχει γράψει μόνη της): μπράβο της! Αν όχι, πάλι μπράβο της που έχει τέτοιους φίλους! Αλλιώς συγχαρητήρια στη διόρθωση και την επιμέλεια της «Athens Voice»!

Story: Κρίμας, γιατί ‘ναι όμορφη κοπέλα και μπαλκονάτη!

Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας και βουλευτής

ΠΑΡΟΣ

Αν δεν είχα διαβάσει (στη δεύτερη εφηβεία – συγγνώμη αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας, καταλαβαίνεις…), «Το παυσίπονο», «Οι ανήλικοι», «Κινούμενα σχέδια», «Η καρδιά του κτήνους», δεν άντεξα άλλα… (ίσως και καλύτερα)… δεν θα πίστευα ότι ο τύπος που υπογράφει το κομμάτι για την Πάρο στην «Athens voice» είναι συγγραφέας! Για το βουλευτής κανένα πρόβλημα… (έχω και μήνυμα, όπως αντιλαμβάνεσαι)! Αλλά ο Πέτρος να γράφει έτσι; Ο συγγραφέας; Μα είναι κομμάτι τώρα αυτό για να το υπογράψεις; Δες εμένα που το αποφεύγω (τα καλά του διαδικτύου, ανωνυμία και έτσι… Χα, χα, λες και δεν ξέρουμε ποιος σε πληρώνει)! Τέλος πάντων, αναζητείστε το και θα καταλάβετε… Βαριέμαι να το μεταφέρω με τα χαζά εισαγωγικά, σπαταλάς χρόνο, πατώντας συνέχεια sift! Έλεος!

Βαθμολογία

Κείμενο: Μετριότατο!

Story: Βαρετότατο!

Μπήλιω Τσουκαλά, δημοσιογράφος

ΠΑΡΟΣ

Δεν έχω λόγια! Το εννοώ… Το θέμα με ξεπερνάει σαν άνθρωπο και σαν υποψήφιο επισκέπτη της Πάρου. Ένα θα μεταφέρω μόνο (γαμώ τα sift μου) από το κείμενο της γνωστής παρουσιάστριας της πρώην ΕΡΤ, «Μην κολλήσετε σε ένα μέρος, περπατήστε» για να συμπληρώσει λίγο μετά, «Βέβαια, εγώ έχω κολλήσει χρόνια τώρα στις Λεύκες… εκεί βρίσκεται το ξενοδοχείο “Lefkes Village” του Γιώργου Πίττα, που είναι άντρας μου»! (το θαυμαστικό δικό μου, όπως και η διαφήμιση).

Βαθμολογία

Κείμενο: Δεν θέλω ντρέπομαι, αφήστε που δεν το επιτρέπει η αγωγή μου.

Story: Το ίδιο με το από πάνω.

Κρατερός Κατσούλης, ηθοποιός

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

Θα είμαι ειλικρινής. Το κομμάτι δεν το διάβασα, αφενός γιατί δεν με κέρδισε ο τρόπος που ξεκινάει και αφετέρου, είναι «πιλάφι» όπως λένε και οι παλιοί δημοσιογράφοι. Με άλλα λόγια, βαριέμαι!

Βαθμολογία

Κείμενο: Είπαμε «πιλάφι», πόσο καλό να είναι;

Story: Δεν κρίνω για να μην κριθώ… Πάντως, να θυμίσουμε ότι στο τέλος παντρεύτηκε την κυρία Κατερίνα Καραβάτου και έζησαν αυτοί καλά… Και ελπίζω, εμείς καλύτερα!

Μαρία Χούκλη, δημοσιογράφος

ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

Πώς να το πω τώρα αυτό… δεν έχω πάει και στα Κουφονήσια, σε αντίθεση με τη Μαρία, ούτε «Ως φοιτήτρια» ούτε τώρα… Σίγουρα, δεν με έπεισε να πάω κι ας μην πιάνουν «Μία μπροστά τους οι Μαλβίδες και η Καραϊβική»! Επιπλέον, μπερδεύτηκα διαβάζοντας το κείμενο, προς στιγμής νόμισα ότι το υπογράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ειδικά εκείνο το σημείο στο τέλος που λέει, «Γύρω μου κανονικοί άνθρωποι που ήρθαν για να δουν και όχι για να τους δουν»! Δεν ξέρω ποιος αντιγράφει ποιον και δεν με ενδιαφέρει… Σίγουρα όμως δεν θα πάω Κουφονήσια!

Βαθμολογία

Κείμενο: Καλό ρε παιδί μου, δεν λέω, φαίνεται ότι η γυναίκα έχει διαβάσει λογοτεχνία, αλλά… κάτι άλλο είναι το θέμα (που το χάνω)!

Story: Συγγνώμη, αλλά δεν είχε. Είχε όμως αυτά τα κλισέ, «Πολιτισμός: πηγή δυστυχίας» και άλλα τέτοια εναλλακτικά και ευαίσθητα, παρά το γεγονός ότι στην αρχή ξεκαθάρισε, «Αντιπαθώ τα κλισέ, τύπου, ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου»! Γιατί ρε κορίτσι μου;

Γρηγόρης Αρναούτογλου, τηλεπαρουσιαστής

ΝΑΞΟΣ

Respect, γιατί γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του (φυσικά δεν αναφέρεται πουθενά σε όλα αυτά) και σύντομα θα γίνει πατέρας! Παρόλα αυτά ο τύπος, αν και παρουσιαστής έγραψε ένα αξιοπρεπέστατο κομμάτι για το αγαπημένο του νησί που σε ιντριγκάρει να το επισκεφθείς. Κυρίως όμως σε πείθει!

Βαθμολογία

Κείμενο: Για τηλεοπτικός, μια χαρά γράφει.

Story: Προσπάθησε να φτιάξει και ως ένα βαθμό τα κατάφερε. Αν απουσίαζε και η φράση, «Δεν θα σας γράψω ονόματα για να μην αδικήσω κανέναν» θα λέγαμε pas mal!

Ρένος Χαραλαμπίδης, ηθοποιός και σκηνοθέτης

ΣΕΡΙΦΟΣ

Στο γνωστό υφάκι, προσέξτε με είμαι κι εγώ εδώ. Τον προσέξαμε λοιπόν και δεν κοπήκαμε (ευτυχώς)! Σαφής η προσπάθειά του να κερδίσει τον αναγνώστη με δήθεν βαθυστόχαστα νοήματα και ταξίδια της ψυχής και του νου, αλλά στο τέλος πνίγεται σε μια κουταλιά ανούσιων νοημάτων!

Βαθμολογία

Κείμενο: Συμπαθητικό πλην βαρετό. Αναμενόμενο… που προδίδει όμως, τραύματα της ψυχής και ανικανοποίητα. Ψυχολόγος έπρεπε να γίνω! Κατά τ’ άλλα, μια χαρά είναι η Σέριφος, αν δεν ήταν τίγκα στους έλληνες του κέντρου και των βορείων προαστίων. Προτιμώ ξένο τουρισμό… είμαι ξενομανής και ενίοτε σεξιστής! Ακούς Ρένο;

Story: Πολύ low budget!

Θοδωρής Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής, πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Αναρωτιέμαι γιατί τον διάλεξα στο αφιέρωμα που κάνει το Enimerosi24 και απέρριψα για παράδειγμα τον Δημήτρη Τάρλοου (που έχει γράψει για τα Κουφονήσια). Δεν έχω απάντηση! Κάπου στο βάθος όμως, κάτι μου λέει ότι αυτό το παιδί έχει κάτι. Σκέψου ότι ξεκίνησε ως ένα απλό «Ντοράκι» (sorry δεν το λέω υποτιμητικά, απλώς για να συνεννοηθούμε) και κοίτα που έφθασε! Εύγε στον νέο πολιτικό που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος από δαύτους (ενν. τους νέους πολιτικούς – είπαμε υπάρχει και μήνυμα)!

Βαθμολογία

Κείμενο: Μοιάζει περισσότερο με απάντηση στην ερώτηση που προφανώς έθεσε η «Athens voice» σε όσους απευθύνθηκε, «γράψε ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός». Μια χαρά λοιπόν απάντησε και μάλιστα σύντομα. Καταλάβαμε γιατί του αρέσει, δεν έχουμε καμία αμφιβολία!

Story: Είπαμε ο άνθρωπος απάντησε, δεν έγραψε την ιστορία της ζωής του! Ωχου!

Σοφία Παπαϊωάννου, δημοσιογράφος

ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Δεν θα είμαι αντικειμενικός, διότι θεωρώ ότι η Σοφία είναι η καλύτερη δημοσιογράφος αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση. Απλά. Τα θέματά της στους «Νέους Φακέλους» του ΣΚΑΙ δεν είναι μόνο άριστα δουλεμένα, όπως πρέπει για τηλεόραση, είναι αριστουργήματα. Μπορείς να τα δεις όλα και ας μην σε ενδιαφέρει το θέμα που καταπιάνεται! Τι άλλο να πω; Υποκειμενικά μιλάω… Με πιάνεις;

Βαθμολογία

Κείμενο: Εξαιρετικό. Φαίνεται ότι η γυναίκα ασχολήθηκε, δεν το ξεπέταξε. Επιπλέον, σε ταξιδεύει και σε ακουμπάει ως αναγνώστη. Είναι έξυπνο. Δίνει πληροφορίες και το κομμάτι είναι γραμμένο για αυτό που προορίζεται, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Δηλαδή για να δημοσιευθεί σε ένα free press που κάνει αφιέρωμα στο καλοκαίρι και θα φιλοξενήσει δεκάδες «μαλάκες» σαν και εσένα που θα γράφουν για το νησί που γουστάρουν ή που θέλουν να λένε ότι γουστάρουν (βγάζοντας και την υποχρέωση απέναντι στη διεύθυνση του περιοδικού). Αυτά (πάντα υποκειμενικά)!

Story: Ευχάριστο, ταξιδιωτικό και καλοκαιρινό.

Αλέκος Συσσοβίτης, ηθοποιός

ΣΚΙΑΘΟΣ

Μάγκας, ωραίος. Γαμάτος ο τύπος… διηγείται μια ιστορία με έναν φίλο του που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη να πάνε Τζαμάικα – ως κολλημένοι με τον Μπόμπ Μάρλει και τους μπάφους… Κόντρα στο ρεύμα (της εποχής που αναφέρεται)… αφού όλοι πήγαιναν στα ελληνικά νησιά… Και τελικά όταν έφθασαν Τζαμάικα και πιο συγκεκριμένα στον έλεγχο κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο, έμαθαν ότι απαγορεύεται να περάσουν χωρίς βίζα! Τέλειο!

Βαθμολογία

Κείμενο: Σούπερ! Ο τύπος θα έγραφε λογοτεχνία πολύ καλύτερα από πολλούς υπερτιμημένους έλληνες συγγραφείς!

Story: Λέμε, Δεν υπάρχει!

Μαρία Γκαβογιάννη, ηθοποιός

ΠΗΛΙΟ

Αρνούμαι να γράψω οτιδήποτε βλέποντας τη φωτογραφία που έστειλε στο περιοδικό για να διαφημίσει τις ομορφιές του Πηλίου και να με πείσει ως αναγνώστη για αυτά που γράφει. Συγγνώμη αλλά το κινητό επάνω στο τραπέζι μού χαλάει το όνειρο και δείχνει πόσο ψεύτικα το προσεγγίζει… (ειρήσθω εν παρόδω το κείμενο δεν διαβάζεται)! Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω τίποτα με τα κινητά, τα αγαπώ πιο πολύ και από ορισμένους ανθρώπους! Έλεος όμως με τη μαλακία των επωνύμων (ελπίζω να προσέξατε ότι δεν έβαλα εισαγωγικά, διότι χρησιμοποιώ τον όρο ως βρισιά. Είπαμε υπάρχει μήνυμα)!

Βαθμολογία

Κείμενο: -

Story: -

Θάνος Τζήμερος, διαφημιστής, ιδρυτής και πρόεδρος της κίνησης «Δημιουργία Ξανά»

ΜΑΡΑΘΙ

Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι γιατί απέκλεισα από το αφιέρωμα τον Δημήτρη Τάρλοου και έβαλα αυτή τη φάτσα που ποτέ δεν με έπεισε για τίποτα! Προφανώς όμως έχει κάτι που με «παγίδευσε» όπως και το 1,59% των πολιτών που τον ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. Κατά τα άλλα βαριέμαι αφόρητα την περίπτωση και τις μαλακίες του.

Βαθμολογία

Κείμενο: Σιγά μην το διάβασα!

Story: Με δουλεύεις;

Τζένη Μπαλατσινού, είναι διευθύντρια στο jenny, γράφει η Athens voice

ΠΑΤΜΟΣ

«Το νησί που θα ήθελα να γεράσω» λέει η Τζένη, σύζυγος Πέτρου Κωστόπουλου είναι η Πάτμος! No problem, αλλά και no comments!

Βαθμολογία

Κείμενο: Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Story: Δεν μας πέφτει λόγος.

Σύλβια Δεληκούρα, ηθοποιός

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Ειλικρινά δεν έχω απαντήσει ακόμη γιατί δεν συμπεριέλαβα στο αφιέρωμα τον Δημήτρη Τάρλοου και δέχθηκα να μπει ο κάθε απίθανος και η κάθε απίθανη!

Βαθμολογία

Κείμενο: Επειγόντως επιστροφή στα θρανία!

Story: Έλα τώρα σε παρακαλώ!

Δούκισσα Νομικού, μοντέλο, τηλεπαρουσιάστρια

ΣΥΜΗ

Κορμί σαν χέλι! Παρόλα αυτά αγαπητέ μου η κοπέλα ξέρει τι λέει, αλλά και πώς να το γράψει. Κι όμως από τον σωρό που διάλεξε η «Athens Voice» για το αφιέρωμά της, ξεχωρίζει θετικά! Αμε! Μάλιστα σε πληροφορώ ότι πάραυτα θέλω να επισκεφθώ τη Σύμη! Πείσθηκα!

Βαθμολογία

Κείμενο: Δεν είναι το δυνατό της σημείο, αλλά τα καταφέρνει.

Story: Στραβός είσαι;

Θοδωρής Μαραντίνης, λάλα το (σιγά μην γράψω ό,τι λέει η Athens Voice)

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Κατάλαβες τώρα γιατί η Χαλκιδική γέμισε ρώσους; Οι οποίοι μαθαίνω δεν βγαίνουν από τα ξενοδοχεία… με αποτέλεσμα να μην αφήνουν φράγκο, συγγνώμη ευρώ ήθελα να πω, στα μαγαζιά; Ντροπή τους!

Στο τέλος θα σκάσω αν δεν απαντήσω γιατί είπα όχι στον Δημήτρη Τάρλου!

Βαθμολογία

Κείμενο: Άσε μας ρε φίλε που θα κάτσω να διαβάσω τον σύζυγο της κυρίας μου διαφεύγει το όνομά της.

Story: Ου ρε!

Αιμίλιος Χειλάκης, ηθοποιός

ΚΥΘΗΡΑ

Έχεις δει το «Έτσι ξαφνικά» που πρωταγωνιστεί μαζί με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στο MEGA; Νομίζω ότι το έχει επανάληψη αυτό τον καιρό! Αθάνατη Μιρέλλα Παπαοικονόμου… τότε που έρρεε το χρήμα στις παραγωγές και βλέπαμε και καμιά σειρά που δεν μιλούσαν τούρκικα! Any way! Καμία σχέση η σειρά με τα Κύθηρα που περιγράφει ο Χειλάκης στην «Athens Voice», αλλά το θυμήθηκα!

Το παλικάρι το έχω δει μία φορά στη ζωή μου. Θυμάμαι ήταν σε ένα στούντιο και κατάλαβα ότι είναι ηθοποιός (είδα δηλαδή πώς δουλεύει) και μια άλλη φορά τον άκουσα στο ραδιόφωνο… έτσι κατάλαβα ότι ξέρει ελληνικά και γνωρίζει από μουσική. Με άλλα λόγια δεν είναι αγράμματος!

Βαθμολογία

Κείμενο: Μια χαρά τα γράφει.

Story: Το ‘χει!

—————————————————————————————————————————————————————————-

* Το κριτήριο επιλογής των προσώπων ήταν ένα και χυδαίο: να τους γνωρίζει ο κόσμος! Για αυτό και δεν μπήκε ο ηθοποιός Δημήτρης Τάρλοου (που αναφέρει διαρκώς ο συντάκτης του κειμένου). Για αυτό και δεν βάλαμε τα κείμενα που μας άρεσαν, όπως της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου (ιδιοκτήτρια, Εν Λευκώ 87,7 και Freedom 88,9) για τη Μύκονο, της Αφροδίτης Παναγιωτάκου (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) για την Ηρακλειά, του Γιώργου Χρονά για την Ίο, του Γιώργου Κουρουπού για την Καλαμάτα και του Νίκου Δαββέτα για τα Χανιά!

Keywords
athens voice, το νησι, enimerosi24, athens, voice, wild, wind, σημαίνει, τηνος, συγκεκριμένο, μυκονος, ΕΡΤ, low, σκαι, free, press, καλοκαιρι, θεσσαλονικη, εκλογες, jenny, mega, freedom, καλαματα, χανια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, νικος απεργης, δουκισσα νομικου, εκλογες 2012, τελος του κοσμου, τζημερος, βγαινουν, enimerosi24, το θεμα, γνωμη, γυναικα, εν λευκω, ηθοποιος, ηρακλεια, θεμα, κινητα, κοντρα, κουφονησια, κυθηρα, μουσικη, νησι, ονοματα, ονειρο, σεριφος, σκαι, τηλεοραση, τυχη, φατσα, φωτογραφια, χαλκιδικη, jenny, αγωγη, αεροπλανο, ελεος, ανθρωπος, απλα, βρισκεται, γεγονος, γινει, διευθυνση, δειχνει, ευχαριστο, ευρω, ειλικρινης, υπαρχει, ενιοτε, επρεπε, εξυπνο, ζωη, ζωης, ζωη μου, ιδιο, θεοδωρακης, εικονα, κειμενο, κινητο, κυρια, λογια, λογοτεχνια, μαπα, μπορεις, μαρια, ντροπη, ξενοδοχειο, παντα, ομορφη, ονομα, παιδι, πηγη, πιστη, πιο πολυ, ρευμα, σαφης, σιγουρα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζυγο, συνεχεια, συντομα, σειρα, συγχαρητηρια, σοφια, ταξιδια, τζαμαικα, τυπος, τραγουδιστρια, φιλε, φορα, χρημα, χυδαιο, χαρα, ψευτικα, athens, αρναουτογλου, free, δημητρης, ειπαμε, ελληνικα, freedom, χωρα, κειμενα, κομματι, κοπελα, καρδια, low, μια φορα, μοιαζει, μπροστα, μυκονο, νομικου, πενα, παιχνιδι, πληροφοριες, press, ψυχολογος, σημαίνει, σωρο, θελω να, θεματα, χαζα, χειλακης, ξεκινησε, χουκλη, ζωγραφος
Τυχαία Θέματα