Στις 24 Ιουλίου η απόφαση για την πρώτη δόση

Τα μέλη του Eurogroup Working Group (EWG) προγραμματίζουν μια τηλεδιάσκεψη την 24η Ιουλίου προκειμένου να συζητήσουν για την εκταμίευση μιας δόσης ύψους 2,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Οι

υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα τη χορήγηση 3 δισ. ευρώ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας, από τα οποία τα 2,5 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο (σ.σ.: το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης της Ελλάδας έως τον Οκτώβριο ανέρχεται σε 6,8 δισ. ευρώ, καθώς προβλέπεται να χορηγηθεί η δόση ύψους 1,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ και να επιστραφούν κέρδη ύψους 2 δισ. ευρώ που είχαν κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης από την αγορά ελληνικών ομολόγων).

Η εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ προβλέπεται να εγκριθεί από το EWG και το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) μετά την πλήρη εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων και αφού οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές εθνικές διαδικασίες τους, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 8ης Ιουλίου.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα