Ο Φεντερίκο Φελίνι και η μυστηριώδης 48ωρη εξαφάνιση

Ο Φεντερίκο Φελίνι, εκτός από τα 5 Όσκαρ, τις 12 υποψηφιότητες και τα πολυάριθμα αριστουργηματικά φιλμ που έχει προσφέρει στον παγκόσμιο κινηματογράφο, έχει συνδέσει το όνομά του και με ένα κινηματογραφικό «μυστήριο» που μέχρι τώρα ήταν άγνωστο στο ευρύ κοινό.

Το Μάρτιο του 1957, ο Φελίνι πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ

και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες, για να παρευρεθεί στην τελετή απονομής των Όσκαρ, στα πλαίσια της ταινίας “Nights of Cabiria” που τελικά κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Το θέμα είναι ότι ο χαρισματικός σκηνοθέτης εξαφανίστηκε για ένα ολόκληρο 48ωρο και παραλίγο να χάσει την τελετή. Κανείς δεν ξέρει πού πήγε και τι έκανε αλλά μετά την επιστροφή του, ο Φελίνι δημιούργησε δύο από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα στην ιστορία του κινηματογράφου – τις ταινίες “La Dolce Vita” και “8 ½”.

Ο παραγωγός του “Homeland” και σκηνοθέτης της βιογραφικής ταινίας “Last Call” με θέμα τη ζωή του F. Scott Fitzgerald, Henry Brommel, σκοπεύει να κάνει μία ταινία με θέμα αυτή την εξαφάνιση που θα έχει τον τίτλο “Fellini Black and White”. Σύμφωνα με το σενάριο, μέσα σε αυτό το 48ωρο ο Ιταλός σκηνοθέτης ανακαλύπτει τη τζαζ μουσική σκηνή του L.A. και το σερφινγκ ενώ ερωτεύεται μία κτηνίατρο, την ώρα που η σύζυγός του προσπαθεί να πνίξει τον πόνο της φλερτάροντας με το Ricky Nelson. Κατόπιν, αυτού ο σκηνοθέτης εγκαταλείπει το νεορεαλιστικό στυλ του και δημιουργεί δύο από τις καλύτερες ταινίες του.

Το Φελίνι θα ενσαρκώσει ο σταρ του “Elite Squad”, Wagner Moura, ενώ το υπόλοιπο καστ απαρτίζεται από τους: Peter Dinklage (Game of Thrones), William H. Macy (Fargo, 1996) και Terrence Howard ( Iron Man, 2008). Ο Μέισι θα ενσαρκώσει το δημοσιολόγο του Φελίνι, ενώ ο Ντίνκλατζ τον εραστή της κτηνιάτρου. Φυσικά, δεν υπάρχουν αποδείξεις που να επικυρώνουν αυτή την άποψη αλλά δεν παύει να είναι μία ενδιαφέρουσα – αν μη τι άλλο – εκδοχή που με χαρά θα «υπο-δεχτούμε» όταν με το καλό βγει η ταινία. Άλλωστε, ο Φελίνι ήταν ένας πολύ απρόβλεπτος άνθρωπος. Σύμφωνα μάλιστα με μία δήλωση του Peter Bondanella, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και συγγραφέας ενός βιβλίου με θέμα τον Ιταλό «μαέστρο», ο Φελίνι «ήταν ό τύπος του ανθρώπου που μπαίνει σε ένα ταξί και εξαφανίζεται αλλά πάντα καταφέρνει να βρίσκεται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το “Fellini Black and White” υπάρχει μία ακόμα ταινία στα «σκαριά» που σχετίζεται με το Φελίνι. Το επερχόμενο φιλμ “The Days of Mary” του Brad Michael Gilbert, είναι ένα χαλαρό ριμέικ της ταινίας “Nights of Cabiria” όπου ο κεντρικός χαρακτήρας της πόρνης που ψάχνει την αγάπη στους δρόμους της Ρώμης αντικαθίσταται από μία νεαρή εργαζόμενη γυναίκα που αναζητά τον έρωτα στο Ρίνο της Νεβάδα – ρόλος που θα ενσαρκωθεί από την Juliette Lewis (Natural Born Killers, 1994).
Πηγή: moveitmag.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα