Η JPMorgan απομακρύνει τρία ανώτατα στελέχη της

Τουλάχιστον τρία ανώτατα στελέχη της τράπεζας JPMorgan Chase, που σχετίζονται με τις ζημίες ύψους 2 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους ανέφερε χθες στον ιστότοπό της η εφημερίδα «The Wall Street Journal».

Και τα τρία πρόσωπα είχαν θέσεις-κλειδιά στο τμήμα επενδύσεων, το οποίο ευθύνεται για τις απώλειες ύψους 2 δισ. δολαρίων μέσα σε εβδομάδες λόγω τοποθετήσεων σε παράγωγα

που αποσκοπούσαν στην αντιστάθμιση του πιστωτικού κινδύνου.
Σύμφωνα με πηγές ενήμερες για τις εξελίξεις που επικαλείται η εφημερίδα η Ίνα Ντριού, που ήταν επικεφαλής του επενδυτικού τομέα από το 2005, και οι Χαβιέρ Μάρτιν-Αρτάχο και Μπρούνο Μισέλ Ικσίλ, στελέχη που εργάζονταν στο Λονδίνο, όπου έγιναν οι τοποθετήσεις, θα αποχωρήσουν.

Ο Ικσίλ είχε προσελκύσει την προσοχή κι είχε αποκτήσει το προσωνύμιο «η φάλαινα του Λονδίνου» μεταξύ συναδέλφων του για μεγάλες συμφωνίες στις οποίες μπλέκονταν περίπλοκα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Τζέιμι Ντάιμον δήλωσε χθες ότι η διοίκηση της εταιρίας διέπραξε σφάλμα όταν δεν ανέλαβε δράση γρήγορα όταν διατυπώνονταν ανησυχίες.

«Κάναμε ένα φρικτό, τρομερό λάθος», είπε ο Ντάιμον στην εκπομπή «Meet the press» του τηλεοπτικού δικτύου NBC. «Σχεδόν δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό». Επίσημα, η JPMorgan Chase δεν σχολίασε το δημοσίευμα περί των αποχωρήσεων.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα