Ο ΑΘΗΝΑ 9.84 σήμερα «εκπέμπει» από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο ΑΘΗΝΑ 9.84 ανοίγει το φάκελο της εξάρτησης  και τροποποιεί το πρόγραμμά του.

Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι από τα μικρόφωνα του ΑΘΗΝΑ 9.84 θα ακούγονται συζητήσεις, συνεντεύξεις και μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν ζήσει το πρόβλημα. Τη χρήση, τον εθισμό  και τα προγράμματα απεξάρτησης.

Τέσσερις συνεντεύξεις, τέσσερα ημίωρα, τέσσερις πλευρές της αλήθειας. Μέσα από τις γυναικείες φυλακές

Κορυδαλλού, κρατούμενες που μετέχουν στο πρόγραμμα απεξάρτησης, χωρίς υποκατάστατα, του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ανακρίνουν: τον Πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, τον Δήμαρχο Αθηναίων, τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά. Οι κκ Κομνηνός Μαντάς, Γιώργος Καμίνης, Δημήτρης Τρίμης και Απόστολος Ζαβιτσάνος καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα των κρατουμένων για το ρόλο και τις ευθύνες της Παιδείας, της κοινωνίας, των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης.

Μια ζωντανή ραδιοφωνική συζήτηση, με συντονιστή τον Τάκη Καμπύλη, ανάμεσα στον διευθυντή του ΚΕΘΕΑ, Χαράλαμπο Πουλόπουλο, την Κατερίνα Μάτσα από το 18 ΑΝΩ και την Μένη Μαλλιώρη από τον ΟΚΑΝΑ. Παρέμβαση από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου. Στο στούντιο και η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, που συντόνισε την έρευνα από το ΚΕΘΕΑ. Στη δημοσιογραφική έρευνα και τα ρεπορτάζ οι Νίνα Κομνηνού και Έλενα Μπρέγιαννη.

Ένα ραδιοφωνικό debate για τα κέντρα απεξάρτησης και τον αγώνα όσων έχουν ενταχθεί  στα  προγράμματα.

Μαρτυρίες σοκ από πρώην χρήστες και οικογένειες που δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή των παιδιών τους.

Επίσης, θα μεταδοθούν τραγούδια που μιλούν για τα ναρκωτικά, την έμπνευση και την παρακμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα