Συχνές ερωτήσεις για την Τριχόπτωση

12:13 26/6/2012 - Πηγή: 24wro
Το ξύρισμα δυναμώνει τα μαλλιά...
Κατηγορηματικά ΟΧΙ. Το ζωντανό κομμάτι της τρίχας - ο θύλακας της- που καθορίζει την ανάπτυξη ευρίσκεται κάτω από το δέρμα, παίρνει δε όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες μέσω της κυκλοφορίας του αίματος.

Η τρίχα μεγαλώνει από μέσα προς τα έξω. Η ίδια η τρίχα δεν περιέχει ζωντανά συστατικά.
Κόβοντας την τρίχα δεν παρεμβαίνουμε στον κύκλο ανάπτυξης της. Πολλοί οδηγούνται στο ξύρισμα για αισθητικούς λόγους - να μη φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στο αραίωμα και τα υπάρχοντα μαλλιά - και για κανένα άλλο λόγο. Το κλάδεμα μπορεί να δυναμώνει τις ρίζες
ενός φυτού αλλά δεν ισχύει στις τρίχες
Το κράνος ή το καπέλο ρίχνει τα μαλλιά;
Παλαιότερα υπήρχε ο διαδεδομένος μύθος ότι το καπέλο ή το κράνος στο στρατό μείωνε την κυκλοφορία του αίματος και έτσι έπεφταν τα μαλλιά . Γεγονός που δεν ισχύει, καθώς η παροχή αίματος στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής είναι πάντα πλούσια και εξαρτάται από τον αριθμό των τριχών που καλείται να θρέψει.
Είναι όμως γεγονός ότι καταστάσεις stress, όπως η κατάταξη στο στρατό ενός νέου ανθρώπου μπορούν να πυροδοτήσουν τη διαδικασία τριχόπτωσης. Έτσι πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε νέους που τελειώνοντας την θητεία τους έχουν σαφώς λιγότερα μαλλιά. Δεν ευθύνεται βέβαια γι' αυτό ο στρατός. Απλά ξεκίνησε η τριχόπτωση με την θητεία τους.
Γενικά ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το άγχος έχουν σαν συνέπεια και τριχόπτωση σε μικρότερη ηλικία γεγονός που είναι επιστημονικά βεβαιωμένο. Αναλογιστείτε , όλοι οι στρατιωτικοί είναι φαλακροί ;!!!

Το συχνό λούσιμο κάνει κακό στα μαλλιά;
Ακριβώς το αντίθετο. Το συχνό λούσιμο απομακρύνει παράγωγα των ανδρογόνων που εκκρίνονται από τον σμηγματογόνο αδένα στο κανάλι της τρίχας και τελικά απορροφούνται από τον ίδιο το θύλακά της - εφ' όσον παραμείνουν για πολύ, με αποτέλεσμα άμεση βλαπτική δράση σε αυτόν. Επομένως το λούσιμο κάνει καλό στη τριχόπτωση. Αν πρόκειται να πέσει μια τρίχα, η απλυσιά δεν πρόκειται να την κρατήσει στη θέση της. Εκτός των άλλων, λουσμένα και περιποιημένα μαλλιά δείχνουν περισσότερα - για να μην αναφέρουμε το οσφρητικό θέμα ...

Το νερό που χρησιμοποιώ στο λούσιμο είναι πολύ σκληρό και έχει άλατα. Είναι πρόβλημα;
Σημασία έχει το καλό και συχνό λούσιμο και όχι το είδος του νερού που χρησιμοποιείται. Η ποιότητα του νερού καθώς και το είδος του σαμπουάν σχετίζεται με τον όγκο των μαλλιών που προκύπτει και το πόσο καλά απομακρύνονται οι ρυπαρές ουσίες. Δεν έχει όμως καμία σχέση με την τριχόπτωση.

Η λιπαρότητα των μαλλιών προκαλεί τριχόπτωση;
Πολύ συχνά συνυπάρχει λιπαρότητα μαλλιών και δέρματος με τριχόπτωση. Συνήθως οφείλεται στον ίδιο παράγοντα, που είναι οι ανδρικές ορμόνες, οι οποίες προκαλούν και υπερλειτουργία των σμηγματογόνων αδένων. Αποτελούν όμως δύο χωριστές καταστάσεις και απαιτούν διαφορετική αγωγή. Αντιμετωπίζοντας τη λιπαρότητα δεν λύνεται το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Τελικά η λιπαρότητα των μαλλιών δεν είναι αίτιο τριχόπτωσης.

Οι βαφές και ο στεγνωτήρας (π
Keywords
Τυχαία Θέματα