Με το φόβο εκλογής ΣΥΡΙΖΑ…

Δεν είναι μόνο… ο φόβος μιας παγκόσμιας κρίσης στην οικονομία αλλά υπάρχει και ο φόβος εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ…!

Έτσι… παρατηρούμε τα τελευταία 24ωρα μαζική φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες που αναμένεται να φθάσουν-ξεπεράσουν αυτές τις ημέρες το 1-1.5 δις ευρώ!

Το φαινόμενο αρχικά… ξεκίνησε έντονα την…Δευτέρα και έγινε εντονότερο την…Τρίτη όπου έφυγαν από τις τράπεζες περίπου

750-800 εκατ ευρώ!

Οι Έλληνες καταθέτες…φαίνεται να μην θεωρούν πια δεδομένη την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη και το ευρώ μετά τις δηλώσεις Τσίπρα για «κρυφό» πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία ενώ δημιουργήθηκε αβεβαιότητα και φόβος παρά αισιοδοξία για την κατάσταση της οικονομίας !

Οι μαζικές εκροές καταθέσεων… δεν είναι τίποτα άλλο από φόβος των κατατεθών σύμφωνα με τα σενάρια για το ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα ξαφνικά τη Δευτέρα θα βρεθεί εκτός ευρώ, οι τράπεζες θα κλείσουν ή θα κρατικοποιηθούν, χρήματα δεν θα υπάρχουν σε ρευστό…υπό τον φόβο εκλογής ΣΥΡΙΖΑ και των μεταρρυθμίσεων που θα ακολουθήσουν από το άγνωστο μέχρι στιγμής πρόγραμμά του!

Άραγε…πώς είναι δυνατόν οι πολίτες να αντιδρούν με αυτό το τρόπο και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην βγαίνει να τους εγγυηθεί τις καταθέσεις με σκοπό να σταματήσουν οι εκροές;

Μήπως…το «κρυφό» οικονομικό πρόγραμμα Τσίπρα να γίνει «φανερό» για να σταματήσουν επιτέλους οι εκροές κεφαλαίων των μικροκατατεθών;

Οι μεγαλοκαταθέτες… έχουν ήδη μεταφέρει τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό ακόμα και τα πλοία τους πλέον βρίσκονται υπό ξένη σημαία και χωρίς να αποτελούν τεκμήριο!

Έχουν τραβήξει… τα κεφάλαια τους από την Ελληνική αγορά πολύ καιρό τώρα και τα έχουν διασφαλίσει σε τράπεζες του εξωτερικού και φορολογικούς παραδείσους…

Σχετικές-αληθινές είναι και οι δηλώσεις από το Βερολίνο του υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε… «ότι την κρίση στην Ελλάδα την πληρώνουν οι αδύναμοι και όχι οι πλούσιοι»!

Υπάρχει… λίγος χρόνος ακόμα για να απαντήσει ο κύριος Τσίπρας…μάλλον όμως οι πολίτες δεν θα τον περιμένουν πολύ ακόμα,

αφού ο φόβος πιθανής εκλογής ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τους οδηγήσει…εκλογικά αλλού!

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα