Με καταψήφιση της συμφωνίας απειλούν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Επιστολή στον Τσίπρα

Αναταράξεις προκαλεί στην κυβέρνηση η επιστολή 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητούν να υπάρξουν αυξήσεις και αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή. Να στηρίξουν την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

ο πρωθυπουργός, σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Οι 22 βουλευτές του κόμματος, με την επιστολή τους, ζητούν άμεσα νομοσχέδιο για επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, επαναφορά κατώτατου μισθού και μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Πρόκειται για βουλευτές που και στο παρελθόν έχουν προκαλέσει αναταραχή στο κόμμα καθώς θεωρούνται οι «επικίνδυνοι» σε μια ψηφοφορία νομοσχεδίων που θα έχουν υφεσιακά μέτρα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να καθησυχάσει το κόμμα του και να εξηγήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων.

«Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων», τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο. «Το κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή και δεν εξετάζει σενάρια εκλογών.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά και την κατάθεση των συμπληρωματικών προτάσεων της κυβέρνησης αναφορικά με το δημοσιονομικό και το χρέος.

Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων, που μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση.

Ο πρωθυπουργός έδωσε επίσης έμφαση στη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων, εκτιμώντας ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί και το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση.

Η επιστολή των 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

ΠΡΟΣ:
-Πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα Αλέξιο
-Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
κ. Σκουρλέτη Παναγιώτη
-Αν. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
κ. Στρατούλη Δημήτριο
-Γενικό Γραμματέα Κυβέρνησης, κ. Σαγιά Σπυρίδων

Παρακαλούμε όπως κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτατου μισθού καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Οι αιτούντες βουλευτές

Σταθάς ΙωάννηςΒέττας ΔημήτριοςΓαϊτάνη ΙωάνναΔελημήτρος ΚωνσταντίνοςΔιαμαντόπουλος ΕυάγγελοςΖάννας ΖήσηςΚατσαβριά-Σιωροπούλου ΧρυσούλαΚυρίτση ΑγλαΐαΛεουτσάκος ΕυστάθιοςΜακρή ΡαχήλΜεϊκόπουλος ΑλέξανδροςΜιχαλάκης ΝίκοςΜιχελογιαννάκης ΙωάννηςΟυρσουζίδης ΓεώργιοςΠαπαδόπουλος ΑθανάσιοςΠετράκος ΑθανάσιοςΠολάκης ΠαύλοςΣκούμας ΑθανάσιοςΣωτηρίου ΕλένηΤσανάκα ΑλεξάνδραΧαραλαμπίδου ΔέσποιναΨαρρέα Ελένη
Πηγή ethnos.gr

The post Με καταψήφιση της συμφωνίας απειλούν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Επιστολή στον Τσίπρα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα