Μαξίμου: Αναμενόμενο και αχρείαστο το τελεσίγραφο

Αναμενόμενες, προβλέψιμες και αχρείαστες επί της ουσίας χαρακτήριζε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος τις δηλώσεις με τη μορφή τελεσίγραφου που απηύθυνε απόψε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ενόψει των διαπραγματεύσεων του σαββατοκύριακου και της κρίσιμης έκτακτης συνόδου της ευρωζώνης την ερχόμενη Δευτέρα.

Στελέχη της κυβέρνησης αναμένουν την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τη Ρωσία για να ξεκινήσει το τελικό στάδιο της

διαπραγμάτευσης. Αύριο Σάββατο θα συνεδριάσει η επιτελική ομάδα για να αποσαφηνίσει τις νέες ελληνικές προτάσεις, που θα συζητήσει ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με στόχο να βρεθεί κοινός τόπος ενόψει της νέας συνεδρίασης του Eurogroup στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας και της συνόδου κορυφής που θα ακολουθήσει στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.

Η Αθήνα αισιοδοξεί ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα βρεθεί λύση, ενώ και ο πρωθυπουργός ανέφερε πως όσοι επενδύουν στα σενάρια τρόμου θα διαψευστούν.

Ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, δήλωσε στο Bloomberg:

«Η Ελλάδα δεν επεξεργάζεται plan B, διότι είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. Η Ελλάδα δεν αποδέχεται νέες περικοπές στις συντάξεις, ωστόσο εξετάζει τη μείωση του αριθμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Πρέπει να υπάρξει μια σαφής αναφορά στην εκκίνηση των συζητήσεων με σκοπό την απομείωση του ελληνικού χρέους καθώς και σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που θα είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να συμβάλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας».
Πηγή ethnos.gr

The post Μαξίμου: Αναμενόμενο και αχρείαστο το τελεσίγραφο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα