Η πρωτιά της είδησης για τις αμυντικές βιομηχανίες από τη ΔΤ, που… διεκδικήθηκε πρωτιά για τον Real fm!

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη για το Enimerosi24

Άλλη μια «μάχη» γύρω από τις εταιρίες ΕΛΒΟ,ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ - αυτή την φορά για την πρωτιά της είδησης σχετικά με την απαίτηση-τελεσίγραφο από την τρόικα να κλείσουν οι εταιρίες αυτές με απόλυση όλου του προσωπικού τους και μάλιστα χωρίς αποζημίωση!

Μεγάλος – και έγκυρος – ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας (real fm) άρχισε από προχθες

να …κοκορεύεται ότι αυτός πρώτος , στο κεντρικό μεσημεριανό δελτίο του, έκανε την μεγάλη αποκάλυψη που έκανε το γύρο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά απασχόλησε και τον διεθνή τύπο. Ο σταθμός αυτός έχει μεσημεριανό δελτίο από 14.00 έως 15.30 και την σχετική είδηση την είπε στις 15.00.

Δεν ήταν όμως πρώτος όπως διαφημίζει -ούτε καν… δεύτερος!

Ο έμπειρος συνάδελφος, ο πολιτικός και αμυντικός συντάκτης της κ. Λουκάς Δημάκας (με δεκαετίες στην καταργημένη ΕΡΤ όπως μέχρι πρόσφατα και στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ») το έβγαλε στις 11.55 στην ζωντανή εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης, με πλήρες 10λεπτο ρεπορτάζ : Ζήτησε και βγήκε τηλεφωνικά και έδωσε τις πληροφορίες: Τι έλεγε το περιβόητο μαίηλ, πώς αντέδρασε η αρμόδια Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κα Φώφη Γεννηματά, επαφές και συνεννοήσεις που έκανε με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο κ. Ευάγ. Βενιζέλο, τους συμβούλους της κυβέρνησης ακόμα και τι απασχολούσε εκείνη την ώρα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και πώς διαμορφωνόταν η ελληνική γραμμή αντίδρασης! Έδωσε μάλιστα και την πολιτική διάσταση της υπόθεσης, καθώς η τρόικα είχε θέσει το θεμα ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ ως προϋπόθεση για την επόμενη δόση!

Τόση ήταν η σημασία της είδησης που η διεύθυνση Ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης έδωσε εντολή και παρατάθηκε η ζωντανή εκπομπή! Αυτά ως πρός την πρωτιά αρκετών ωρών που είχε η Δημόσια Τηλεόραση (τουλάχιστον τρεις ώρες!). Όμως ο ραδιοσταθμός ούτε δεύτερος δεν ήλθε! Στις 13.34 ανάρτησε πλήρες ρεπορτάζ η έγκυρη αμυντική ιστοσελίδα OnAlert.gr με την υπογραφή Λ.Λιγουριωτης! Δηλαδή 1,5 ώρα πριν τον σταθμό που κομπορρημονεί ψευδώς ότι είχε την πρωτιά!

Η Δημόσια Τηλεόραση, κράτησε αξιοπρεπή θέση και δεν »πανηγύρισε» :Απλώς σήμερα το πρωί, στην συνέχεια του θέματος, ο κεντρικός παρουσιαστής κ Γιάννης Τρουπής (ίσως με άνωθεν υπόδειξη από την διεύθυνση Ειδήσεων) και παρουσία του ρεπόρτερ Λουκά Δημάκα, είπε ότι η »Δημόσια Τηλεόραση» παρουσίασε πρώτη από τις 12 παρά, την αποκλειστική είδηση . Απέφυγε δηλαδή να κοντραριστεί με τον σταθμό -αν και δεν έκρυψε την επιτυχία της!

Αυτά για την αποκατάσταση της …δημοσιογραφικής τάξης και γιά την απόδοσης των τα του Καίσαρος τω Καίσαρι!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα