Η πρώτη εμφάνιση της Μέρκελ μετά το ατύχημα

Με πατερίτσες πραγματοποίησε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση η Άνγκελα Μέρκελ, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι στις ελβετικές Άλπεις.

Η Άνγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε με πατερίτσες, στην καγκελαρία, στο Βερολίνο, όπου παιδιά της είπαν τα κάλαντα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τραυματίστηκε όταν επέλεξε να κάνει σκι εκτός πίστας

στο Σεντ Μόριτζ της Ελβετίας. Αρχικά δεν αντελήφθη τη σοβαρότητα του τραυματισμού, ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα, όταν ο πόνος συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση, η Μέρκελ υπεβλήθη σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι ράγισε τη λεκάνη της. Οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος δεν έγιναν γνωστές, μόνο ότι η καγκελάριος -η οποία σημειωτέον θεωρείται δεινή σκιέρ- δεν έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα.

Ο τραυματισμός αυτός θα βάλει την Μέρκελ στον… πάγο για τις επόμενες τέσσερις έως έξι εβδομάδες, ενώ για τουλάχιστον 20 ημέρες, όπως είπε και ο εκπρόσωπός της, Στέφεν Ζάιμπερτ, θα περιορίσει σημαντικά τις μετακινήσεις της και θα εργάζεται κυρίως από το σπίτι της. Σε αυτό το διάστημα θα πραγματοποιήσει ελάχιστες συναντήσεις.

Ήδη η καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πολωνό πρωθυπουργό και τον νέο πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, με τους οποίους επρόκειτο να συναντηθεί εντός της εβδομάδας, αλλά λόγω του τραυματισμού της αναγκάστηκε να αναβάλει τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Ο γιατρός της έχει απαγορεύσει να ταξιδεύει για τις επόμενες εβδομάδες και της συστήνει αρκετή ξεκούραση.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα